maanantai 11. kesäkuuta 2007

Ongella ja veneessä


Illalla lähdettiin Kertun ja Helkan kanssa onkireissulle. Helka uskalsi nyt ongelmitta tulla laiturillekin, vaikka muistan kun ekalla vierailulla rannassa laituri oli hurjan jännittävä. Kovasti se seuraili onkitouhuja ja Kerttua toki myös kokeneena kalastajana kiinnosti kohon liikkeet ja se nouseeko sieltä kalaa. Nooh, kovin kalaisa ei reissu sitten kuitenkaan loppujenlopuksi ollut: yksi pieni särki vain, joka sekin pääsi takaisin järveen uiskentelemaan.


Onkimisten aikana rannassa käväisivät myös kultainennoutaja Pele ja pohjanpystykorva Harmi meitä moikkaamassa. Harmi tuntui alkuun jännäävän kovasti innokkaasti tuttavuutta tekevää Helkaa, mutta loppujen lopuksi nämä kaksi peuhasivat useaan otteeseen rannalla heinikossa ja hauskaa oli!


Kun kala ei sitten syönyt juurikaan, lähdettiin siskon ja serkun sekä koirien kera soutelemaan järvelle. Kertullekin se oli ensimmäinen kerta veneessä elämänsä aikana. Molemmat koirat menivät arastelematta veneeseen ja eikä kyllä kyytikään sitten pelottanut edes Helkaa. Vähän huolettomia kavereita olivat kyllä kumpainenkin ja etenkin Helka oli muutaman kerran todella lähellä humpsahtaa veneestä, kun keikkui innoissaa ihan veneen reunoilla. Kerttua kiinnosti erityisesti vedessä räiskivät airot, joiden nappaamista se tuntui välillä pohtivan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti