torstai 6. kesäkuuta 2019

Hildan luonnetesti 27.4.2019

Hilda luonnetta testattiin 27.4. Lappalaiskoirat ry:n luonnetestissä Maaningan Haukkumajalla. Tuomareina Jorma Kerkkä ja Leena Berg.(suluissa Hildan emän ja isän pisteet)

Toimintakyky: +1b, kohtuullisen pieni (-1, pieni / +1a, kohtuullinen)
Terävyys: +1b, koira joka ei osoita lainkaan terävyyttä (sama molemmilla vanhemmilla)
Puolustushalu: +1, pieni (-1, haluton molemmilla vanhemmilla)
Taisteluhalu : -2, riittämätön (-1, pieni / -2 riittämätön)
Hermorakenne: +1a, hieman rauhaton (+1b, hermostunein pyrkimyksin / +1a, hieman rauhaton)
Temperamentti: +2, kohtuullisen vilkas (+2, kohtuullisen vilkas / +3, vilkas)
Kovuus: +1, hieman pehmeä (sama molemmilla vanhemmilla)
Luoksepäästävyys +2b, luoksepäästävä, hieman pidättyväinen (+3, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin molemmilla vanhemmilla)
Laukauspelottomuus: +++, laukausvarma (molemmat vanhemmat laukausvarmoja)
yhteispisteet 100Paljon Hildassa oli samaa kuin emässään Oilissa muutaman vuoden takaisessa testissä, eik mitään valtavaa yllätystä tullut. Yllättävintä oli se että luoksepäästävyydessä Hilda arasteli miestuomaria eikä meinannut alkuun uskaltaa mennä hänen luokseen. Tuomari otti Hildan sitten hetkeksi kanssaan sivummalle tutustumaan. Se myös hieman yllätti, että Hildalla oli pieni halu puolustaa, kun hyökkääjä uhkasi minua ja sitä. Vähän se koitti haukkua hyökkääjälle. Oilihan ei esim. tehnyt elettäkään tähän suuntaan, se ei kertakaikkiaan uskonut että tilanteessa olisi mitään hätää ollut. Itseään Hildakaan ei puolustanut seinällä. Kelkkaa, haalaria ja tynnyriä kaikkia säikyttiin, mutta kohtuullisen ajan sisällä niistäkin palautui. Laukauksiin ja muihin paukkuihin Hilda ei ole kyllä koskaan arkisessa elämässäkään reagoinut, joten laukausvarmuudesta olin jo aika varma ennen testiä.

Lisään linkin videoon jälkeenpäin, kunhan saan sen editoitua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti