keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Terveystarkastusuutisia

6.6. käytiin Oilin ja Lempin kanssa Kuopiossa Lupsakassa silmätarkastuksessa. Tarkastuksen suoritti Miia Nyrhilä, joka oli meille uusi mutta miellyttävä tuttavuus.

Tarkastusvuoron odottelijat.


Oilin molemmista silmistä löytyi nyt valitettavasti pienet kolmiomaiset kaihimuutokset (posterior polaarinen ja kortikaalinen). Pääsin näkemään ne itsekin ja itse asiassa kerran olen nyt tarkastuksen jälkeen kotioloissakin pikkukolmion nähnyt oikeassa silmässä auringonvalon heijastamana. Harmillistahan nämä tietenkin aina ovat, mutta jotenkin ei tämä niin suuri ja maatakaatava yllätys ollut Oilin lähisuvun ja jälkeläisten tilanteen tietäen. Kahdella Oilin tyttäristähän on todettu posterior polaarinen kaihi ja veljellään kortikaalinen. Aiemmin Oilin silmät on tarkastettu neljästi terveiksi, viimeksi reilu pari vuotta aiemmin päälle 6,5 vuoden iässä. Tässä taas yksi hyvä syy miksi niitä vanhempiakin koiria kannattaa käyttää silmätarkastuksissa. Erityisesti jos koiralla jälkikasvua ja vaikkei olisikaan, niin arvokasta tietoa jonkin suvun kokonaiskuvaa katsottaessa.

Lempin silmät onneksi peilattiin terveiksi.

Kasvattini Vili (M. Kaukamoinen, eli Lempin veli) kävi lonkka- ja kyynärkuvilla toukokuun alussa ja lausuntona lonkista valitettavasti D/D. :( Kyynärät oli puhtaat 0/0 ja polvetkin tutkittu terveiksi röntgenkuvien ohella. Kuvien perusteella lonkissa oli tällä hetkellä paljon löysyyttä ja hieman matalat lonkkamaljatkin. Nivelrikkoa ei ollut havaittavissa onneksi. Vili on hoikka ja liikkuvainen poika, joten toivottavasti pysyy sen puoleen nyt hyvässä kunnossa ja toivotaan että iän myötä lonkatkin vielä hieman tiivistyisivät. Sarille iso kiitos Vilin tutkituttamisesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti