sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Helkan synttärit ja Juuan näyttely

Helkallakin tuli 8.3. jo 6 ikävuotta täyteen! Voi mihin tämä aika hujahtaa! Mieli Helkalla on edelleen hyvin leikkisä ja nythän se alkaa olla koira parhaassa iässä! Nyt tämän alkuvuoden synttärirytinän jäljiltä menee voikin taas hetkeksi rauhoittua synttäriasioista, kun kaikki on nyt jo juhlittu - niin koirien kuin allekirjoittaneenkin! :D Miten liekin, että kaikki olemme reilun parin kuukauden sisään alkuvuoden lapsia! Paitsi Kertun synttäripäivä on tosin itse päätetty ja summittainen, koska sen alkuperästä ja tarkasta syntymäpäivästä ei harmi kyllä ole koskaan selvinnyt mitään tietoa.

Paljon onnea Helka!
Eilen 9.3. suunnattiin sitten siskon ja Helkan kera Juukaan ryhmänäyttelyyn. Itseäni kyllä edellisiltana työviikon jäljiltä kroppa kaikkensa antaneena fyysisistä töistä hitusen kehtuutti ajatus klo 7 aikaan heräämisestä ja näyttelyyn suuntaamisesta, mutta lähdettiin nyt kun kerran ilmoittautuminenkin oli laitettu!

Matka oli kiitos navigaattorin taas mielenkiintoinen reitin suhteen, kun loppumatkan vei minua hyväuskoista taas pitkin jotain pikkuteitä, mutta perille päästiin hyvissä ajoin. Ensi alkuun sain yllätyksekseni esitettäväkseni Helkan kasvattajien hurmuripoika Moskun(Miskajasmin Sademies) ja niinpähän sitä muutaman treenikierroksen jälkeen pyörähdettiin yhdessä kehässä. Hienostihan se sujui ja Mosku esiintyi upeasti 9 kk:n ikäänsäkin nähden! Tuomarikin tykkäsi pojasta ja palkitsi tämän tuloksella JUN ERI1! SA:ta ei vielä tällä kertaa tippunut, mutta olipa hieno debyytti junioriluokassa näyttelyiden saralla! Tuosta on hyvä jatkaa! :)

Moskun kanssa esiintymisen jälkeen ja valiourosten aikaan kaivelin taas kameran esille ja vietin lopun päivää kuvaillen. Sisko esitti Helkan narttujen avoimessa luokassa. Helkalla ei ollut kyllä paras päivä tällä kertaa ja esiintyminen oli kovin epäinnostunutta! ;) Ehkei halliolosuhde sitä miellyttänyt, tai sitten se oli edellispäiväinen kynsienleikkuu tai harjaus, mitkä eivät varmasti Helkan mieleen sopineen synttäripäiväänsä! Hih! :D

Tuomarina toiminut Tuula Savolainen kirjoitutti Helkasta sitä itseään muistuttavan pitkän ja kattavan arvostelun ja tuloksena tästä käynnistä siis AVO EH4. Koiria avoimessa luokassa esiintyi yhteensä 6. Vajaa kaksi vuotta sittenhän Helka esiintyi saman tuomarin kehässä Viitasaarella tuloksella AVO ERI2 SA PN3, mutta silloin esiintyminen oli kyllä huikeasti paljon parempaa kuin tällä kertaa! Se varmasti vaikutti tällä kertaa ja kyllähän koiran asenne vaikuttaa jo liikkeisiinkin. Vaikka se on kyllä totta, että Helkan askel voisi olla raajojen kulmautuneisuuteenkin nähden huomattavasti parempi reippaammallakin esiintymisellä, mutta olettaisin että Helkan kohdalla askelpituuteen takaliikkeissä vaikuttaa sen melko pysty lantion asento.


Lahnailusta huolimatta seisoi se jossain vaiheessa hetken ryhdikkäästikin!


Liikkeissä look oli kuitenkin ennemmin tämä.. ;) Hieman vaatimaton on tuomarin sanoin melko kuvaava.

"6v. Tänään hieman vaatimattomasti esiintyvä narttu, jolla hyvät mittasuhteet. Oikealinjainen, kapeahko pää. Keskiruskeat, pyöreät silmät. Oikea-asentoiset, isot korvat. Tilava runko. Hieman luisu lantio. Alaskiinnittynyt häntä, joka pysyy alhaalla myös liikkeessä. Hyvä takaosa. Suorahkot olkavarret. Yhdensuuntaiset edes-takaisliikkeet, sivuliikkeeseen tarvitaan lisää tehoa. Tänään hieman pehmeä turkki. Käytös: rodunomainen lähestyttäessä"


Tuomarin mietiskellessä, että kummanko sijoittaa EH:n saaneista kilpailuluokan neljännelle sijalle ERI:n saaneiden jälkeen. Helkan kilpakumppanina kuvassa ihana Hilma(Dagolas Ramona). :)

Nyt Helka saa huilia pari viikkoa ja sitten se saa (tai joutuu, miten sen nyt ottaa.. ;) ) osallistua Lappalaiskoirien erikoisnäyttelyyn Vuorelan Kunnonpaikassa. Siinäpä sille olisikin sitten näyttelykäyntejä taas hetkeksi aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti