perjantai 29. maaliskuuta 2013

Karhunpoika sairastaa

Keskiviikkona (27.4.) ulkoiltiin Paulan ja Priitan (Miskajasmin Priitta) kanssa Kuopiossa Pienessä-Neulamäessä. Koirat saivat juoksennella vapaina ja lenkki sujui kaikin puolin mukavissa merkeissä! :)


Priita ja Oili

Keskiviikkoiltana Oili ulahti pariin kertaan keittiössä ehkä asentoa vaihtaessaan. En siinä vaiheessa vielä kiinnittänyt asiaan sen kummempaa huomiota. Viimeiselle iltapissalle lähdettiin sitten kahdentoista aikaan ja Oili rymysi sängyn alta vingahdusten saattelemana. Pihalle astellessaankin vihgahti pariin kertaan. Käytiin sitten pihalla ja Oili oli haluton tekemään pissiä. Sisälle tultua Oili kävi heti makuulle ja tunnustelin sitä sitten kaikin puolin. Suunkin tongin oikein perinpohjaisesti. Huomasin, että Oili aristaa itseään mahanseudulta. Käytiin sitten vielä Oilin kanssa kaksin ulkona ja se sai pissit ja kakat viimein tehtyä. Huokaisin sen verran helpotuksesta, että tarpeensa se kuitenkin pystyy tekemään. Makupalojakin sen otti.

Yö meni rauhallisesti. Oili nukkui huoneessani poikkeuksellisesti, mutta en kuullut sen vingahtelevan yöllä. Eilen aamuna ylösnouseminen aiheutti vinkumista ja ulahteluja. Ruoka maistui ihan normaalisti. Ulkona käydessä käveli varovasti, häntä roikkui alhaalla ja kesti taas aikaa ennen kuin sai asettauduttua pissille. Lantion alueen kevyestä kosketuksestakin tuntui nyt jo vingahtavan, joten vaikutti että olisi nyt vielä kipeämpi kuin eilen. Soitin sitten eläinlääkärille asiasta ja saatiin aika iltapäivän puolelle.

Lääkärissä paineluiden ja vääntelyiden perusteella pahin kipupiste paikantui selkään suunnilleen lonkkien kohdalla. Siitä painettaessa Oili vingahti joka kerta voimakkaasti. Mahaa antoi kuitenkin paremmin tunnustella, eikä sieltä löytynyt tunnustelemalla erityisempää kipukohtaa tai kivun aiheuttajaa. Kuumetta ei ollut. Olettamus (ja toivomus!) oli, että Oili oli jotenkin onnistunut venäyttämään jonkin lihaksen keskiselästä. Olihan se eilen juuri päivällä toisen koiran kanssa lenkillä vapaana juoksemassa, vaikka mitään sellaista tilannetta, jossa olisi jotain sattunut, en silloin huomannutkaan. Klinikalla Oili sai kahta kipulääkettä pistoksena ja kotiin mukaan saatiin 4 vrk:n kuuri kipulääkettä. Lisäksi kehotus viikon lepoon.

Eilisilta meni nukkuessa ja lepäillessä, mutta ei silloinkaan enää kipulääkityksen ansiosta ulahdellut ylösnoustessa tai kosketettaessa.

Tänä aamuna nousi jo reippasti minua vastaan herätessä ja ulkona mentiin pissatusreissulla jo huomattavasti reippaammin kuin eilen! Häntäkin oli tänään jo palannut normaalille sijalleen selän päälle ja lumessa piti kieriskellä! :) Aamulla koitti hieman jo venytellä takaosaansakin, mutta se tuntui ilmeisesti vielä vähän kurjalle ja vingahti vaimeasti. Pissit ja kakat on tulleet normaalisti, eikä mitään muuta oiretta ole ilmaantunut, niin ehkä voisi jo vähän huoahtaa helpotuksesta, että tämä oli tosiaan vain lihasperäistä!

Nyt näyttää siis jo paljon paremmalle. :) Jatketaan lepoa ja kipulääkekuuria, niin jospa se tästä menisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti