torstai 4. syyskuuta 2008

Helka jäljellä


Helka nuuhkutteli tänää käytännöntunnilla sadan askeleen mittaisen jäljen pellolla. Pohja jonkin verran kovempaa ja heinäisempää kuin viimeksi ja tällä kertaa tuulikin tuli takaa. Ehkä paras suoritus Helkalta tähänastisista jäljistä (minun ymmärrykselläni ^^) ja jäi ihmettelemään vain kaksi kertaa. Namitkin tuli syötyä kahta lukuunottamatta kaikki. Paistaa se päivä risukasaankin - niinhan sitä sanotaan. :)


Illalla käytiin sitten lenkkeilemässä Emmin ja Dica-flatin kanssa metsässä, jonka jälkeen hengailtiin tokokoulutuksien aikana kentän reunalla. Helkaa meinasi välillä vähän pörisyttää, mutta sain tehtyä onnistuneita palkkauksiakin korrektisti olemisesta. Jotenkin tuntuu, että kesän jälkeen on taas ollut vaikeampaa ohittaa toisia koiria ja murrausta kuuluu.. En tiedä onko tullut vaan takapakkia, vai onko sillä taas jokin pahempi epävarmuuskausi meneillään.


Touhukas päivä ei kuitenkaan jäänyt vielä tähän ja vähän illemmalle eksyttiin vielä kerran treenikentälle. Tein muutaman seuraamispätkän, jotka oli ihan ok. Vähän paikka oli väljä, mutta kontakti hyvä. Agikepit pujoteltiin pariin kertaan ja tehtiin paikkamakuu kolmen muun koiran seurassa. Helka teki hienon suorituksen ja makasi valppaana rauhallisin mielin ja teki tähän astisen ennätyksen ajalla 2 minuuttia ilman välipalkkauksia. :) Kahta minuuttia ollaan tehty ennenkin, mutta yhdellä välipalkalla. Nyt ajattelin testata pitävyyttä ja kaksi minuuttia sujuikin ainakin tällä kertaa hienosti! Jatkamme harjoituksia ja lähdetään taas pikkuhiljaa lisäämään kestoa.


Liikkeestä seisomisen kasaamista aloiteltiin tällä viikolla myös palkkailin sitä naksun kera pysähdyksistä minua kohti tullessa. Hyvin vaikutti oivaltavan ja teki mielellään. Viimein on alulla sekin.


Huomenna sitten taas parin viikon tauon jälkeen kotiin Kerttua moikkaamaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti