sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Hiljaisempi viikko


Tämä viikko on mennyt treenailujen suhteen molko hiljaisissa merkeissä. Jostakin syystä itsellä on vaan ollut motivaatio hukassa.


Torstaina 11.9. oltiin käytännöntunnilla jälkipellolla. Pohja oli vähän erilaista kuin mitä viimeaikoina, eli nyt oli enemmälti heinää ja maakin aika kovaa. Tuuli tuli taas hieman vinkkelistä. 150 askelta sain jälkeä aikaiseksi tällä kertaa. Alku lähti hyvin tahmeasti liikkeelle. Helka haisteli aina muutaman askeleen ja söi namit ja yritti sitten sivuille ja taaksepäin. Tämä toistui useita kertoja ja vasta n. puolessa välin koira alkoi keskittymään jälkeen. Tämäkin meni kyllä eri tapaan kuin ennen ja Helka jäljesti suurin piirtein vaan vasemman puoleista askelta pitkin, kun yleensä se on ollut hyvin tarkka ja tarkastanut jokaisen askeleen. Namejakin jäi nyt paljolti syömättä ja loppupäässä alkoi tulla kiire lopun palkalle. Että eipä ihan parhaimmasta päästä suorituksia.


Perjantaina 12.9. tokoiltiin lenkin jälkeen pihalla. Seuraamispätkiä, joissa paikka oli väljä ja hihna tuntui häiritsevän. Tehtiin sitten ilman hihnaakin, mutta väljyyttä oli silti ilmassa. Pitkästä aikaa tehtiin myös luoksetulo kunnon matkalla ja yllätyksekseni siinä olikin ihan mukavasti vauhtia. :) Lopussa ohjasin vielä hieman, että sain sen tulemaan eteen. Sitten tehtiin maahanmenoja ja istumisia eri etäisyyksiltä ja paikoista, nyt kun on ollut työn alla tuon istumisen vahvistaminen. Mukana kävelemisen yhteydessäkin testasin istum ista muutaman kerran ja tuntuu, että vähän paremmin sujuu jo, eikä apua tarvinnut olla ihan niin paljon kuin ennen. Tehtiin myös seisomisia niin, että kutsuin Helkaa luo pieneltä matkalta ja pysäytin sen käsimerkillä, jonka jälkeen palkkasin heittämällä makkaranpalan sen taa. Nopsaan jo pysähtyy ja voisin varmaan ruveta sanallistakin käskyä pikkuhiljaa liittämään ja tekemään eri kulmista. Lopuksi leikittiin Helkan uudella lempparilelulla, vinkuvalla kissanleluhiirellä. Kylläpä oli koirassa intoa ja se jopa toi hiirtä minun lähelle pyydettäessä! :D Kokeilin sitten hiiripalkalla seuraamista vielä lopuksi ja jopas tämä kuumui(--> hauhau!!)! Seuraaminen oli hyvin ponnekasta ja alkuun koitti edistää, mutta sain lennätettyä hiiren hyvän seuraamisen kohdalla.


Lauantaina 13.9. käytiin iltapissatuksen yhteydessä treenikentällä. Otin muutaman seuraamisen, joissa taas vähän väljyyttä. Kontakti ei kuitenkaan katkea. Sitten tehtiin keppejä pariin kertaan eri puolilta ja huomasin, että aloituksen helka alkaa varsinkin hakea jo hyvin. Kepeillä kuumuu myös ja haukahtelee. Keinu käytiin kävelemässä myös läpi ja keinun liike vähän kauhistuttaa. Pidin pannasta kiinni ja palkkailin keinua laskiessani. Sitten testailtiin hyppyä matalan riman kanssa hyppäämistä erilaisilla ohjauksilla. Alkuun Helka kummasteli, että mitä pitää tehdä, kun ei aiemmin olla montaakaan kertaa vielä rimojen kanssa hyppyjä otettu. Siitä se sitten lähti. Tehtiin sitten loppuun ikään kuin pieni rata ja ohjasin hypyltä A:lle(pysähtyy hienosti alastulokontaktille!), jonka jälkeen kepeille.


Sain perjantaina myös näyttelyilmoittautumisen postitettua ja seuraava näyttely on sitten Jyväskylän erkkari lokakuussa ja Helka esiintyy ensimmäistä kertaa nuorten luokassa. Seuraava näytelmä meneekin sitten varmaan ensi vuoden puolelle, Kuopion jalostuspäiville. Messariin joulukuussa lähden minä viettämään laatuaikaa ihan ilman narunjatkeita! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti