keskiviikko 27. elokuuta 2008

Tokoa, jälkeä ja epäepäepäonnistuneita ilmaisuharjoituksia


Käytännöntunnilla tänään ohjelmassa tokoilua, jäjestystä ja hakua.


Tokot: Ensin otettiin paikallaoloa ja saatiin häiriöksi talutusharjoituksissa ollut vasikka! :D Helka katsoi vasikkaa silmät pyöreänä ja pysyi välipalkkauksilla hyvin paikoillaan silloin kun se oli etupuolella. Sitten vasikka kiersi koirien taa ja silloin Helkan oli sitten pakko kääntyä pariin kertaan taakse katsomaan. Laitoin sen sitten maahan takaisin ja vasikan poismenon jälkeen maattiin vielä vähän aikaa. Luoksepäästävyys kokeenomaisesti seuraavaksi - ei ongelmaa. Sitten tehtiin odotellessa muutamia seuraamispätkiä vaihtelevilla matkoilla. Kontakti pysyi taas kivasti, mutta paikka oli vähän väljä. Ehkä intoa olisi saanut tekemiseen olla hiukka lisää. Sain Helkan jopa leikkimään pitkästä aikaa kentällä, kun otin kissanleluhiiren esiin! :D Se tuntui olevan kovasti mieleen ja leikkien välissä tehtiin muutama seuraaminenkin hiiripalkalla. ^^ Sitten vielä kaukoja. Lähinnä istu-maahan -juttuja muutaman metrin matkalta, mutta seisomisiakin istumasta ja maasta testailtiin myös. Nekin näyttäisi siitä nyt ihan kivasti lähtevän, vaikka minulla onkin ollut vähän alkuvaikeutta sen suhteen, että miten saan koiran ohjattua seisaalleen niin etteivät takajalat liiku. Seisomasta istumaan -juttuun pitää myös panostaa enempi. Siinä tahtoo liikuttaa takajalkojaan etujalkojen sijaan.


Jälki: 80 askelta multaisella hyvin niukkaheinäisellä pellolla. Namit joka askeleella ja tuulensuunta lähes vastatuuli(jaa, miten niin ei en hokaissut taas katsoa suuntaa tarkkaan ennen jäljen tekoa :P). Alku lähti hyvin: Helka rauhoittui ja keskittyi hyvin jäljen alkuun ja lähti hyvin syömään nameja jäljeltä. Jossain vaiheessa vetäisin vähän liian kovaa hihnasta ja Helka jä tuijottamaan minua --> lähti "jälki"-vihjeellä jatkamaan. Pari kertaa se sitten vielä pysähtyi ennen loppua ja tuijotti edessä kuulunutta jonkin koneen meteliä päin. Loppu sujui taas ok jaloppu löytyi. ;)


Ilmaisut: Haetutin Helkalla rullaa ensin maasta ja toi minulle ihan kivasti. Sitten siirryttiin metsän puolelle ja rulla ilmaistavalle muutaman metrin päähän meistä. Helka lähti hyvin ja vauhdilla hakemaan, mietti ukolla vähän aikaa ja otti rullan suuhunsa. Kutsuin sitä luo ja tulemaanhan se lähtikin, vaan pudottipa rullan sitten puoleen väliin. Noh, otettiin sitten uusiksi ja Helka otti rullan taas suuhunsa, mutta se tippui taas vähän ennen edellistä tiputuspaikkaa. Viimeinen yritys ja se jäi vielä edellisiäkin laihemmaksi ja rulla tippu suusta jo heti ukon viereen.. Ääh, että taas sujuu niiiiiiin valtavan hyvin!! Pitää vaan yrittää vielä jatkaa häiriöttömämmässä paikassa. Kotonahan tuo on toiminut jo tosi hyvin.


Muuten Helka on nyt tällä viikolla ollut jo paljon virkeämpi, eikä ole enää tarvinnut tehdä pesää tai hoitaa vauvoja. Suht helpolla taidettiin tästä sittenkin päästä vaikka aika voimakkaalle alkuun näyttikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti