torstai 5. kesäkuuta 2008

Agilityä ja seuraamisia


Tänään hipsittiin illan viilennyttyä treenikentälle kera verilettujen. Helka oli innoissaan letunpalasista ja aloiteltiin harjoitteluja parilla lyhkäisellä seuraamispätkällä, jotka sujuivat hienosti! Eilisen jälkeen odotukset eivät olleet kauhean korkealla niiden suhteen.. Nyt kuitenkin paikki pysyi hyvänä ja tiiviinä, kontakti ei katkennut ja meno oli iloista ja innokasta, jes! Parin pätkän jälkeen oltiin siirtymässä vähän eri paikkaan tekemään vielä yksi seuraaminen, mutta siinä A-esteen ohi kulkiessamme Helka sitten päätti, että nyt mennään A:lle! Siellähän se sitten kohta killuikin jo A:n harjalla katseli, että "etkö sä jo tuu sieltä!" Oudointa tässä on se, että kertaakaan aiemmin ei A:ta olla menty. Liekkö se sitten muistuttaa puomia sen verran, että Helka oli niin intona menossa ja menikin ihan sen äköisenä kuin olisi aina ennenkin niin tehnyt. Ohjasin neidin sieltä sitten alas ja testattiin nyt sitten Helkan mieliksi A:ta ihan kunnolla kertaalleen. Taas kiipesi reippaasti ylös ja tuli rauhassa namin perässä alas ja sain sen jäämään kontaktipinnallekin hienosti. Pakko vielä kerran toistaa, että outoa. A:n jälkeen tehtiin vielä se yksi pieni seuraaminen, eikä siinä moitteita.


Seuraavaksi pujottelua. Ohjasin Helkan kahdesti oikealta ja kerran vasemmalta puolelta kädellä avustaen kepeistä läpi. Oikealta päin ohjattaessa ei tarvitse ihan niin paljoa apuja kuin vasemmalta. Uutena juttuna keppeihin oli myös tullut nyt paljon intoa mukaan ja Helka piti oikein "väh väh väh" -ääntä pujotellessaan.


Puomi ja alastulokontaktit pariin kertaan, eikä ongelmaa. Pysähdyksille saan vielä toki ohjata, mutta jää siihen sitten hyvin ja odottaa vapauttavaa käskyä. Puomin alta kiermurteli sitten kaksi aika mutkaista putkea edellisten treenaajien jäljiltä ja hyödynnettiin sitten niitäkin. Läpi tultiin ja innolla.


Loppuun sitten harjoiteltiin rimattomien hyppyjen lävitse menoa erilaisilla ohjauksilla ja kulmista, sekä parin esteen taakse odottamaan jäämistä. Ketteryystikapuut käveltiin myös läpi.


Tällä kerralla Helkalla oli kyllä aivan erilainen into mukana agilityillessä kuin mitä aiemmin, vaikkei tosin kyllä montaakaan kertaa edes olla varsinaisesti harjoiteltukaan. Ja tuo A nyt oli varsinainen ylläri, kun sitä ei vielä ollut tarkoitus mennäkään! :D Erinomaisesti onnistuneet treenit, kerrankin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti