maanantai 23. heinäkuuta 2007

Lappalaiskoirat ry:n kesäleirillä Lammilla


To 19.7.2007: Aamulla puoli seitsemän aikaan suunnattiin Kertun ja Helkan, sekä kaverini Riian ja hänen lapinkoiransa Justiinan(Fihtolas Justiina) kanssa Siilinjärveltä kohti Lammia. Koirat yrittivät matkalla hieman kiipeillä etupenkille luoksemme, mutta muuten matka sujui hyvin. Kerttu ja Justiina tekivät tarpeensakin, toisin kuin Helka.. Leiripaikkaa saatiinkin sitten etsiskellä aika paljon. Ajeltiin n. 40 minuuttia ylimääräistä, mutta selvittiin sitten kuitenkin leiripaikalle. Ensimmäisenä päivänä ohjelmassa oli toimintaryhmiin tutustumista(me olimme Kertun kanssa tokoryhmässä), koiratanssinäytös ja illalla oli sitten tarjolla lettuja. Tokossa käytiin läpi kaikkien taso ja meillä meni Kertun kanssa ihan ok. Varsinkin ihan eka seuraamispätkä oli aloituksineen loppuun saakka aivan loistava! Muuten sitten meni vähän keskinkertaisesti. Kertulla nenä veti maahan(ihana sänkipelto miljoonine hajuineen) ja muutenkin oli vähän hapuilua, kun on tämän vuoden puolella nyt tokoilut vähän tahtoneet jäädä vähälle. Käytiin myös oikein isolla joukolla leiriläåisten voimin kävelemässä metsässä ja ryteikköisellä hakkuuaukealla, jonne Helkakin sitten jo viimein suvaitsi tehdä tarpeensa n. 11,5 tunnin pidättelyn jälkeen. Mahtoikin olla jo hätä! Helka pääsi myös leikkimään Onni-veljensä kanssa(Miskajasmin Kuunloiste) pitkästä aikaa. Viimeksihän nämä tapasivat toisensa Kuuslahden ryhmiksessä toukokuun puolessavälin. Olihan niillä pikkuisen kivaa keskenään ja leikithän niillä passaa erinomaisesti yhteen!


Pe 20.7.2007: Aamulla herättiin heti puoli seitsemän jälkeen siihen, kun koirat ilmoittivat että ulkona liikkuu jo porukkaa. Päivällä meillä oli Kertun kanssa kahdet tokoharkat, joitten aikana Helka oli huoneessa. Hienosti se olikin ollut itsekseen. Paljon paremmin tuntuu siltä onnistuvan yksinolo kuin Kertulta, joka tuntui hieman itkeskelevän huoneessa lähtiessämme, vaikka Helka ja Justiinakin olivat seurana. Tokoilut menivät vähän vaihtelevasti. Seuraamiset olivat aikamoista haahuilua ja "nuuh nuuh" -touhua,  mutta luoksetulo, hyppy ja paikallamakuu sujuivat hyvin. Onni ja Helka riekkuivat keskenään taas ja illalla syötiin lettuja. Helka pääsi myös osallistumaan leiriolympialaisiin Riian ja Essin kanssa ja he sijoittuivatkin hienosti toisiksi aikuisten sarjassa!


La 21.7.2007: Tänään taas tokoiltiin aamupäivästä ja iltapäivällä oli sitten kisat. Kisat menivät kyllä niin penkinalle meidän osalta kuin vaan voi mennä. Seuraamiset olivat aivan jotain kamalaa, kun Kerttua kiinnosti vaan pellon sänki ja toki hellekin varmaan teki oman osansa. Vaikeaa oli kyllä löytää mitään positiivista muistakaan liikkeistä.. No hyppy ehkä oli ihan ok. Tulipahan käytyä kokeilemassa sekin. Helka ja Onni peuhasivat taas riemuissaan.


Su 22.7.2007: Aamulla kohteena leirin päätyttyä Lappalaiskoirien kesäerkkari Lammin urheilukentällä. Löydettiin ihme kyllä hyvin paikallekin. Parkkeerattiin itsemme suomenlapinkoiranarttujen(nuoret, avoimet, valiot ja vetskut) kehän laidalle, koska Justiina oli menossa esiintymään avoimeen luokkaan. Päivä oli todella kuuma ja koirillakin näytti olevan aika lämmin. Kerttu, Helka ja Justiina yrittivät parhaansa mukaan olla varjossa tuolin alla. Varjopaikkoja ei kehän laidalla muuten oikein ollut. Helkakin osasi ottaa hyvin rennosti ja se nukkui suurimman osan näyttelyssäoloajasta. Kahden aikaan lähdettiin sitten suuntaamaan takaisin Siilinjärvelle ja takapenkillä oli hiljaista porukkaa. Kyllä koiria tuntui väsyttävän. Tehtiin pysähdys Vaajakoskella: syötiin jätskit, pissatettiin koirat jne. Seitsemän jälkeen illalla tultiin sitten kotiin sen jälkeen kun käytiin viemässä Riia ja Justiina kotiinsa Kumpuselle.


Loppuyhteenveto: Oikein mukava ja hyvin järjestetty leiri. Sääkin suosi. Ainoa miinustekijä oli leiripaikan kunto. Ainakin meidöän asumuksemme oli hyvin rähjäinen, katossa koskeusvaurioita sekä ei vessaaa tms. Huoneessa ei kyllä paljoa päivällä viihdytty tämän takia. Oli myös mukavaa nähdä tuttuja ja muutenkin seura oli erinomaista! Se varmasti myös oli omalta osaltaan asia, joka kuitenkin jätti leiristä positiivisen mielen vaikka majoitus ei ollut hääppöinen. Ensi vuonna ehdottomasti uusiksi(mutta toivon kyllä, että leiripaikka olisi nyt vähän vähemmän rähjäinen..)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti