sunnuntai 8. heinäkuuta 2007

Helkan lääkärireissu


Tänään käväistiin Helkan 4 kk-synttäreitten kunniaksi lääkärillä, Helkaa kun pisti aamulla ilmeisestikkin ampiainen tai jokin muu pörriäinen silmäluomeen. Olin postilla käymässä koirien kanssa ja Helka sitten myyrysi jossakin pusikossa Kertun perässä. Sieltä tullessaan se sitten hieroi kovasti oikeaa silmäänsä tassullaan ja huomasin, että sillä on nyt silmässä jotain. Sisällä silmäluomet alkoivat sitten heti turpoamaan ja minä katsoin, että onko silmään raapaissut tai osunut jokin. En kuitenkaan mitään erityistä huomannut, joten jonkin pörriäisen pistoksi mietin. Kävin sitten heti netissä katsomassa, että mitä asialle pitäisi tehdä(silmiin, kuonoon tai kaulalle osuvien pistojen kohdalla kehotettiin menemään lääkärille ja myös pennun joutuessa pörriäisen uhriksi kehotettiin ottamaan yhteyttä lääkäriin) ja soitettiin sitten lääkärille. Ennen lääkäriinmenoa ja sinne mennessä autossa Helka oli kovin väsyneen oloinen, mikä oli epätavallista siihen aikaan päivästä. Turvotus kyllä oli lähes laskenut jo lääkäriin mentäessä, mutta silmää oli vaikea pitää auki ja se tuntui kutisevan kamalasti.

Lääkäri sitten tutki silmän ja sanoi, ettei silmämunassa ole onneksi mitään ja myös jonkin pörriäisen pistoa epäili hänkin. Pisti sitten jonkin piikin niskanahkaan, antoi särkylääkkeen ja laittoi silmään silmätipan(jotakin mietoa antibioottijuttua), joita saatiin sitten kotiinkin mukaan laitettavaksi silmään muutaman päivän ajan. Helka piristyi sitten nopeasti käynnin jälkeen ja nyt illalla silmä on näyttänyt jo ihan normaalille eikä ole kutissutkaan enää. Ihan normaali meno päällä on Helkalla nyt tänään sitten reissun jälkeen ollut ja oli iloisella mielellä meidän mukanamme ongellakin illalla. Oikea diagnoosi ilmeisesti siis, vaikken nähnytkään mikä otus tämän aiheutti.

Lääkärissä Helka oli taas todella reippaana, kuten vähän yli viikko sitten 2. rokotuksillakin. Piikkiä pistettäessä se ei taas tuntunut huomaavankaan ja eläinlääkärin huone oli mielenkiintoinen ja lääkärisetä hurjan kiva makupaloineen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti