keskiviikko 16. toukokuuta 2007

Koirakavereita


Helka ja Ransu

Eilen kävi sitten pihallamme kylässä Ransu(Hiekkaniemen Utelias). Kerttu oli hurjan riemuissaan, kun Ransu tuli pitkästä aikaa kylään ja se kyllä kiehnäsi Ransun ympärillä. :) Helka vilisti heti Ransun nähdessään kuistille istumaan ja murisi sieltä sitten Ransulle. Kovin oli Ransu Helkan mielestä aivan karhun näköinen muhkeine turkkeineen ja meni aikaa ennen kuin uskalsi tehdä lähempää tuttavuutta. Ensi nuuhkuteltiin Ransua sylistäni kävin, sitten jalkojen välistä ja lopuksi Helka jo meni reippaasti ihan omatoimisesti Ransun luo niin innokkaasti, että Ransu piti jo ottaa etäisyyttä sitä kovasti ihailevasta ja lipovasta pennelistä. Kerttu ja Ransu pistivät pari kertaa oikein kunnon painit pystyyn pihalla ja Kerttu näytti nauttivan, kun oli kerrankin mieluisa leikkikaveri. Helkaa taas hirvitti se, miten kovaa ääntä nämä kaksi peuhatessaan pitivät. Piti ihmetellä touhua vähän kauempaa.


Tänään sitten käytiin isän ja koirien kanssa Siilinjärvellä tapaamassa pohjanpystykorva Murrea(Metsäharjun Murre), jonka kanssa olen menossa kehään Punttisilimän näyttelyssä tämän viikon lauantaina. Ensi harjoittelin Murren kanssa kehäkuvioita ja seisomisia hiekkakentällä, josta mekin aikoinaan Kertun kanssa aloiteltiin koiraharrastusta tapakasvatuskurssilla. Murre meni mielestäni oikein mainiosti ottaen huomioon sen, että sillä on ikää vasta 7 kuukautta, eikä olla yhdessä harjoiteltu vielä aiemmin kuin kerran. Harjoittelujen jälkeen pääsivät Kerttu ja Helkakin autosta. Kerttu tietenkin oli heti ekana tervehtimässä Murrea ja Helka katseli alkuun auton alta ja jalkojeni suojista. Melko äkkiä se kuitenkin alkoi tutustua Murreen haistellen(huomattavasti nopeammin kuin Ransuun) ja lopuksi uskalsi mennä jo itsekin Murren luo ja pureskella maasta löytyneistä kepin paloja. Automatkat(n. 10 min kumpaankin suuntaan) menivät taas hienosti. Kotona Helka sitten söi ja leikki ihan vähän aikaa lelusiilillä, mutta sitten piti pötkähtää unille tuttuun paikkaan tuolin alle.


Huomiselle on vähän ollut suunnitelmissa lähteä käymään match showssa Kuopiohallin kentällä. Luultavasti Helkakin lähtee mukaan vähän maailmaa katselemaan. Toivottavasti sää ei olisi näin tuulinen kuin tänään. Hirmuisia tuulenpuuskia tulee välillä. Niin ja helatorstai kun taas on lähellä, niin Kerttukin tulee näillä main olleeksi meillä jo kuusi vuotta! Kyllä se aika menee nopsaan! Helatorstaita edeltävänä iltana se silloin kuusi vuotta sitten haettiin uuteen kotiin, päivämäärä tietenkin vaihtelee joka vuosi, joten en nyt muista tarkalleen sitä milloin kuusi vuotta tulee täyteen meilläoloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti