tiistai 16. tammikuuta 2018

Hilpan pennut syntyneet 4.1.

3.1. aamulla mittari näytti Hilpalle lämmöksi 36,5, joten siitäpä se sitten alkoi h-hetken varsinainen odotus! Iltapäivästäkin lämpö vielä 36,7 ja illalla kuuden maita sitten jo 37,3. Aamukierroksella Hilpa teki useamman kakan ja vietti sen jälkeen omiin oloihinsa vetäytyneenä makkarissa päiväpeittokasan päällä ja sängyn alla nukkuen monta tuntia.

Aamupäivällä valmistautumista tulevaan yöhön.Iltapäivä ja alkuiltakin meni vielä rauhallisesti. Puoli kahdeksan maita illalla se alkoi läähättää enemmän ja lueskeltiin sen kanssa kirjaa sängyllä monta tuntia.

Mammakoira avautuu.Puolen yön jälkeen tilanne oli aikalailla sama, että läähätteli jonkin verran ja välillä nukkui. Yhden aikoihin yöllä läksin käyttämään sitä pihalla sillä ajatuksella, että josko vielä käyn levolle sen jälkeen hetkeksi. Ulkona virähtikin puolisen tuntia ihan lähialuetta kierrelle. Koitettiin kovasti löytää Hilpalle kakkapaikkaa.. Sitä ei kuitenkaan löytynyt ja ihan hetki sen jälkeen kun tultiin sisään, tuli Hilpalta vähän vettä olohuoneen matolle (1.35). Siirryttiin Hilpan kanssa kodinhoitohuoneen puolelle ja vesiä tuli runsaasti lisää. Hilpa alkoi olla aika levoton ja läähätti kovasti.

Supistukset alkoivat melko nopeasti tästä (2.00). Hilpa halusi välttämättä istua ja työntyi melkein syliini. Ensimmäisen pennun työntäminen teki kovasti kipeää, mutta ensimmäinen pentu syntyi varsin nopeasti klo 2.20. Riistanvärinen narttupentu (273g), joka oli eloton jo tullessaan, enkä saanut siihen elvytyksellä mitään elonmerkkejä. :( Ulkoisesti pennussa ei ollut mitään normaalista poikkeavaa ja se syntyi kalvoineen päivineen, mutta tiedäpä miksi kävi näin. Hilpa oli hetken aikaa ensimmäisen pennun synnyttyä säikähtäneen oloinen, eikä halunnut haistaakaan pentua. Hetken rauhoittelun ja rauhoittumisen jälkeen se alkoi sitten kuitenkin nuolla pentua.

Seuraavaa pentua odoteltiin pitkältä tuntuva tovi. Supistuksiakaan ei sinä aikana juuri tullut. Hilpan emäntä Tiia ehti tulemaan tässä välissä avuksi ja Hilpan henkiseksi tueksi. Hilpa olikin hyvin ilahtunut oman emäntänsä nähdessään. Käytin Hilpaa puolen viiden jälkeen pienen kierroksen pihalla kävelemässä ja n. klo 5.00 syntyi sitten seuraava pentu, tumma riistanvärinen uros, joka tuli maailmaan ilman kalvoja ja napanuora katkenneena. Säikähdettiin kyllä ensin, että onkohan tämäkään pentu elossa, mutta kun aloin pentua kuivaamaan se liikehti heti ja meni terhakkaasti tissille. Pennun ohessa tuli istukasta johtuvaa vihreää vuotoa ja pentu itsekin oli valkeilta osiltaan vihertävä.

Tämän jälkeen loput pennut tulivatkin tasaisempaa tahtia. 3. pentu oli myöskin uros, tumma riista sekin koko niskan kiertävällä valkealla kranssilla. Neljäntenä saatiin maailmaan klo 6.10 veljiään vaaleampi riista narttu ja viides putkahti klo 6.45, tumma riista poika. Viimeisimmät pennut tulivat jo paremmin, mutta muutamat ensimmäiset aiheuttivat kipua ja vinkumista/kiljahtelua Hilpalle. Hienosti se kuitenkin selvisi vaikka kipeää teki ja kaikki pennut saatiin luonnollisesti maailmaan.
Punnitsin pennut kun olin saanut käytettyä Hilpan pesulla. Poika1 276g, poika2 313g, tyttö 297g ja poika3 320g.

Poika3, tyttö, poika1 ja poika2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti