sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Raija Kajaani KV:ssä - jänniä kuulutuksia!

Tänään oli Raijan pentuluokkadebyytin aika ja suunnattiin aamuvarhain kohti Kajaania Touho-gordonin ja hihnanjatkeidensa kera samaa matkaa.

Raija oli alkuun reippaan oloinen hallissa ja harjoituskierrokset sekä seisomiset ennen arvostelun alkua menivät hienosti. Päästiin tutustumaan Raijan Tumppi-veljeen(Jehnajan Tumpelo) ja Nasta-äitikin(Jehnajan Neilikka) oli paikalla. :)

Vähän ennen narttupentujen kehä alkua Raija sitten kuuli ensimmäiset kuulutukset hallissa ja sehän vasta oli sen mielestä kummallista! o_O Pälyili huolestuneena kohti kattoa ja yritti pyrkiä pois. Muutaman kerran jopa haukahti hädissään, eikä makupalatkaan maistuneet! Koitin olla rennosti ja rauhoitella sitä ja syöttelin nameja ja tehtiin jotain helppoja temppuja sitten, kun namit alkoivat taas maistumaan.

Kehään menosta ei ollut kovin suuria odotuksia tämän säikähdyksenkin takia ja kuulutuksia kuului vielä kehään sisään kävellessäkin. Narttujen pentuluokassa kilpaili Raijan lisäksi 3 muuta pentua. Kehään päästyä Raija oli jo hieman koonnut itseään, söi makupaloja ja ravasi melko hyvin, mutta seistessä pälyili melko paljon ympärilleen ja välillä oli vähän vaikeaa pysyä asennossa. Tuomarin tutkiessa pysyi paikoillaan aikalailla hyvin - paremmin kuin näyttelytreeneissä viikko sitten. Viimeisesti ravikierrokset meni jo suht rennosti ja kun tultiin paikoillemme parin kierroksen jälkeen, tuomari tulikin kättelemään sanoen, että ykkönen ja kunniapalkinto! o_O Tuomari ilmeisesti tykkäsi siis kuitenkin, vaikka itse ei kyllä ollut esiintymiseen todellakaan täysin tyytyväinen. Päästiin sitten vielä kilpailemaan urospentujen luokan voittanutta velipoika-Tumppia vastaan ja kehäkierroksen jälkeen tuomari ojensi Tumpille ROP-penturuusukkeen ja Raijalle VSP:n. Varsin ansaittua näin päin - Tumppi esiintyi paljon paremmin ja reippaammin koko ajan!

Kajaani KV 12.1.2014, tuomari Marjatta Pylvänäinen-Suorsa:

"Hyvät mittasuhteet, koko ja luusto. Selvä sukupuolileima. Kepeäpiirteinen pää. Pyöreähköt silmät. Turhan isot korvat. Hyvä ylälinja ja häntä. Riittävästi kulmautunut. Liikkuu edestä hieman löysästi. Hyvä karvanlaatu.
Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä."

PEK1 KP VSP-pentu (pentuluokka 7-9kk)

Raijan kehän jälkeen käytiin katsomassa Touhon esiintymistä gordonikehällä ja Raija seurasi tarkkaan Touhon liikkeitä kehässä. Toivottavasti otti konkarilta oppia! ;) Raija oli tässä vaiheessa jo aivan rauhallinen ja alun kauhistumisen jälkeen kuulutuksetkaan eivät enää olleet kamalia. Ei se enää reagoinut niihin mitenkään. Jokin hälytysäänikin kuului jossain vaiheessa, mutta ei sekään saanut päänkallistuja enempää ihmetystä. Outoa miten voimakkaan reaktion se noista kuulutuksista veti, mutta palautui sitten kuitenkin hyvin ja tottui niihin. Hyvä toki niin, että tuntuu palautuvan ja tottuvan hyvin. Ja olen kyllä tyytyväinen, että reissuun lähdettiin, koska tästä tulikin oikein oivallinen, ja varmasti hyödyllinen, kokemus.(Asento vähän kehno, mutta itselaukaisimen kera oli taas vähän hankalaa! :D )

Kaikenkaikkiaan oli todella mukava näyttelyreissu! Matka meni mukavasti kimppakyydillä, kehänlaidalla oli taas kiva rupatella tuttujen kanssa ja oli mukavaa nähdä Raijan sukulaiskoiria. :)

Viikon päästä mennään taas näyttelytreeneihin hakemaan lisää kokemusta ja sitten parin viikon päästä jatketaan kehähommia Jalostuspäivillä Kuopiossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti