tiistai 28. tammikuuta 2014

Jalostuspäivät ja Raija 8kk

Lauantaina 25.1. aamusta saapui Heli Severin (Miskajasmin Olkihattu) kera Harjamäelle, josta jatkettiin sitten pikapyrähdykselle Kuuslahteen viemään Oili viikonlopuksi vanhempien hoiviin sekä moikkaamaan Helkaa ja Kerttua. Koirat kirmailivat tovin pitkin pihaa ja otettiin "pakolliset" sisarusposeeraukset Helkasta ja Severistä. ;)
Helka 6v 10kk ja Severi 4v 6kk.

Kuuslahdesta jatkettiin Raija ja Severi matkassa Iso-Valkeiselle rotukohtaiselle luentotilaisuudelle ja minä avustelemaan verinäytteenotoissa. Vertaan kävikin prcd-PRA ja Pompen geenitesteihin vajaa 40 koiraa ja samalla saatiin kasaan parisen kymmentä näytettä Hannes Lohen geenitutkimusryhmällekin. Myös Raija ja Severi luovuttivat verta PRA- ja Pompe-testiin, joten tuloksia jäämme odottelemaan saapuviksi jossain vaiheessa. Ilta venyi pitkäksi, kun verinäytejuttujen jälkeen kävin vielä seurailemassa muutaman jalostustarkastuksen. Kotiin palattua ilta sujuikin taas nopeaan (liiankin!) ja nukkumattia ei tarvinnut juurikaan odotella levolle laskeuduttua - ei koirien eikä emäntiensäkään! ;)

Sunnuntaina 26.1. vietettiin sitten päivä Sorsasalossa Jalostuspäivien näyttelyssä. Minä saavuin näyttelypaikalle jo seitsemän jälkeen ja muutaman tunnin tarkastelin rokotuksia ennen kehien alkua talkoohommissa. Raija saapui paikalle muutama tunti mun lähdettyä Helin matkassa ja yhdensän aikaan minäkin vapauduin pentukehiä katselemaan.

Raijan veli Tumppi (Jehnajan Tumpelo) sijoittui hienosti 1. 7-9kk urosten luokassa ja oli lopulta toisiksi paras urospentu. :) Raija puolestaan esiintyi tänään ihan mukavasti (mitä nyt seistessä meinasi nokka välillä painua maahan) ja sai äkillisen tuomarinvaihdoksen myötä Reino Korpelalta oikein mukavan arvostelun sijoittuen seitsemästä 7-9kk narttupennusta neljänneksi! :)"Musta vaalein merkein. Hyvin kehittynyt, ryhdikäs. Mittasuhteiltaan oikea. Oikeanmuotoinen, hieman pitkäkuonoinen pää. Oikeinasettuneet hieman kookkaat korvat. Tiivis runko. Sopiva raajaluusto. Riittävät kulmaukset. Oikea karvanlaatu. Hyvä hännän asento. Liikkuu kevyesti. Ryhdikäs, pirteä käytös. Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä."
PEK4

Loppupäivä meni kehiä seuraillessa, kuvaillessa, tuttujen kanssa jutellessa ja kehässäkin pyörähdin vielä pariin kertaan muiden koiria esittämässä. Avo-narttujen kehässä juoksentelin aivan valloittavan Katan, eli Staalon Fata Morganan, kanssa ja kennel Miskajasmin -kasvattajaryhmää edustamaan Ruusan hihnanpäähän. Miskajasminin ryhmä olikin upeasti seitsemästä hienosta ryhmästä toinen saaden kunniapalkinnon, mikä lämmitti myös erityisesti mieltä! <3 Ryhmä koostui Helkan veljestä Kassusta (Miskajasmin Kuunlumo), velipuoli Severistä (Miskajasmin Olkihattu) sekä Seitasta (Miskajasmin Nutukas) ja Ruusasta (Miskajasmin Ruustiina).

Näyttelypäivänä Raija täytti myös jo 8kk. Eilen otettiin siskon avustuksella siitä 8kk-poseeraukset.Kuvien jälkeen koiralauma iloitteli pihalla vielä juosten, leikkien ja temppuillen. Kerttu-mummokin oli erittäin tarmokkaana ja pirteänä temppuilussa mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti