lauantai 10. elokuuta 2013

Korpilahdella lappalaisten kesäleirillä

21.-24.7. vietettiin lomaa Lappalaiskoirat ry:n kesäleirin muodossa. Leiri järjestettiin tänä kesänä Korpilahdella Matkailutila Surkeenjärvellä. Minä ennalta Raijan tulon varmistuttua hieman emmin lähtöä leirille noin pienen pennun kanssa ja pelkäsin, että tuleeko leiristä ihan hulabaloo, mutta niin sitten vaan lähdettiin muutamien rohkaisevien kommenttien saattelemana, eikähän siitä mikään katastrofi tullutkaan! Raija sai hienon kokemuksen leiristä ja se oli erittäin reipas leirikoira koko ajan! Erityisen hauskaa Raijalla oli leikkiä Kiti-mittelin(Yokotai Sweetheart) kanssa ja kyllä sitä painia sisällä piisasikin. ;) Hyvin meni tytöillä leikit yksiin. Kiva leikkikaveri oli myös 4kk:n ikäinen Myrtti-lapinkoirapentu, jonka kanssa paineja pidettiin pariinkin kertaan.

Menomatkalla Raija vähän piti konserttiaan Kuopioon saakka, sekä loppumatka hieman huonokuntoinen hiekkatie sai sen kitisemään. Muuten nukkui matkan, eikä ollut tälläkään kertaa mikään pahoinvoiva tms. Leiriseuraksi saatiin viime vuoden tapaan Heli ja Severi(Miskajasmin Olkihattu), sekä Kiti-mitteli.

Leirille saavuttua Raija oli heti reippaana moikkaamassa uusia ihmisiä ja koiria. Ja Oili oli tietysti ihan innoissaan kaikista muista koirista, hajuista ja ihmisistä! ;) Aloituspäivänä asetuttiin taloksi ja seurailtiin kiihdytyskisoja. Minulta ei koirat siihen tänä vuonna osallistuneet. Ilman koiria kuunneltiin myös luentoa iltapäivästä saapumisen jälkeen.


Malttoi se välillä nukkuakin. ;)

Seuraavana aamuna, maanantaina, suunnattiin aamupalan jälkeen tutustumaan FH-jälkeen Oilin kanssa. Oili ei aiemmin ole tehnyt varsinaista FH-jälkeä, vaikka metsässä ollaankin makkarajälkeä ja verijälkeä jokusia kertoja tehty. Toki sillä on kokemukset myös muutamasta makkararuudusta. Tallattiin teoriaosion jälkeen pellolle suora jälki, jonka keskellä oli pidempiheinäinen alue. Olosuhteet olivat mielestäni todella haastavat, tuuli voimakkaasti ja vielä jälkiin nähden sivusuunnasta. Jälki vanheni noin puolisen tuntia ja Oili tuntui heti jälkeä lähestyttäessä tajuavan, että mistä on kyse ja veti innokkaasti jälkeä kohden. Otettiin pienen hetken rauhoittuminen ennen kuin päästin Oilin matkaan. Hyvin ja rauhallisesti se siitä lopulta jäljelle lähtikin. Alun lyhempiheinikkoisen alueen haasteellisuuden huomasi hyvin, kun Oili jäljesti koko ajan n. 30cm jäljestä oikealla puolen ja palasi siitä aina välillä sivulle syömään ruokanappuloita itse jäljen päältä. Huomasi hyvin, että tuulen takia haju kulki koko ajan sivussa. Pidempiruohoinen alue jäljestä oli huomattavasti helpompi, koska haju pysyi paremmin pakoillaan. Sen Oili meni hienosti ja tarkasti. Lopun lyhempiheinäinen alue meni alkua tarkemmin jäljen päällä, mutta siinäkin pariin kertaa tuuli kuljetteli hajua kauemmas. Saatiin hyvää palautetta jäljestä ja siitä, miten hyvin Oili keskittyi ja teki tarkkaa työtä vaikeista olosuhteista huolimatta. Minä itse olin muutamaan kertaan kuulemma vähän avustannut koiraa toiminnallani, mutta hienosti se kuulemma teki töitä itsenäisesti eikä välittänyt minusta hihnan päässä tai kouluttajasta perässä kulkemassa. Ja ensi kerraksi kunnon liina mukaan ja vaikeampaa treeniä. :P

Iltapäivällä syöntien ja lepohetkien jälkeen jatkettiin kouluttautumista agilityllä. Oilin kanssa siis tälläkin kertaa. Oilihan ei oikeastaan ole koskaan tehnyt kuin pari matalaa hyppyä ja jokusen kerran keppejä kotipihassa. Hyppyjä, putkea ja puomia tehtiin. Hypyt ja putket tuntui olevan Oilista kivoja, mutta puomi pisti kyllä jalat tutisemaan ja sai todella käyttää houkuttelun lahjoja ekalla kerralla puomia mentäessä. ;)


Oili tulossa putkesta. (Tämä kuva on kyllä Heli Leskisen käsialaa, mutta länttäsinpä siihen näköjään epähuomiossa oman leiman! Täytyy korjata asia!)

Yöllä uni maistui taas hyvin, vaikka Raija välillä koittikin häiriköidä ja käytiin pihalla jne. Tiistaiaamuna palattiin taas FH-jäljen pariin. Tällä kertaa jälki oli pidempi, siinä oli kaksi kulmaa pidempiheinäisellä alueella ja meillä oli ihan oikea jälkiliina! :D Tuuli oli tänään hieman rauhallisempi kuin edellispäivänä, ja edelleen se tuuli hieman jäljen sivusta. Tänään Oili pysyi melko tarkasti jäljen päällä ja pidempiruohoinen alue oli taas parhain osio. Kulmat menivät ihan tuosta vaan ja Oili luotti nenäänsä. Loppupalkalle päästiin ja kouluttaja oli erittäin tyytyväinen suoritukseen. Hyvin meni! :) Hihnanpää onnistui kyllä ansaitsemaan kimalaisen piston jäljen loppuun kyyristyessään, kun ilmeisesti pidempiruohoiselta alueelta(jossa juuri ehdinkin miettiä, että eipä Oili nyt huomaa kimalaisia, kun niitä oli paljon kukissa ja yleensä Oili vähän pelkää niitä) oli tarttunut housujen päälle kimalainen, jonka sitten kyykistyessäni kädellä ajoin satimeen ja niinhän se pisti reiteen polven yläpuolelle! Jalka kihelmöiden siinä sitten vielä seurattiin muiden suorituksia.


Jäljellä toisella kertaa (Tämäkin kuva Helin käsialaa!)

Iltapäivällä jatkettiin eilisen tapaan samaa kaavaa ja suunnattiin agilityyn. Ehdittiin tehdä vähän hyppyjä, putkea, puomia ja keppejä ennen kuin minun piti suunnata jalostustarkastuksia kuvailemaan. Ihan hyvin meni kyllä agilityhommat Oililta tälläkin kertaa. Kuono meinasi kyllä pariin kertaan tippua taas kentän pintaan.

 
Raija 8vko

Jalostustarkastukset hurahtivat muutamassa tunnissa, moikattiin Helkan kasvattajaa siinä samalla ja iltapalaksi popsittiin piirakoita, grillimakkaraa ja lettuja.


Leiriporukka: Kiti, Severi, Oili ja Raija odottelemassa leirinäyttelyn alkua.

Viimeisenä leiriaamuna, keskiviikkona, olikin sitten enää temppukisan ja leirinäyttelyn vuoro. Temppukisaan ei osallistuttu me, mutta hienoja temppusuorituksia ihasteltiin muiden suorittamana! Leirinäyttelyyn olisi minun koirilta varmaan jäänyt meno, ellei Heli olisi tarjoutunut esittämään ne. Minulla kun oli se kuvausjobikin taas! Raijaa en ollut ajatellut vielä tälle kesää leirinäyttelyyn osallistumaan, mutta niin vaan minut taas taivuteltiin siihen, ja edellisillan treenitkin menivät ihan ok, vaikka eihän Raija tosiaan ollut ehtinyt vielä yhtään kehätreeniä aiemmin tehdä, kun oli minulla vasta viikon ollutkin. :P Hienosti Raija esiintyi pentuluokassa, vaikka minä ajattelin ennalta että sehän varmaan vaan juoksentelee edestakaisin ja vetää muiden koirien luo! Sehän meni niinkuin olisi enemmältikin harjoitellut asiaa! Ravasi nätisti ja seisoikin paikoillaan! On sillä nakilla ihmeellinen voima koiriin! ;) Raija yllättikin sijoittumalla pentuluokassa ykkössijalle, vaikka viisi muuta pentuakin olivat kyllä taitavia esiintyjiä! Hyvä Raikkuli! ;)


Raijan ravia.


Sijoituksilla.

Oili pääsi Helin kanssa kaunottarien kehään ja esiintyi siellä ihan kivasti. Seisoi ainakin hyvin ja ravaamisesti menivät Oiliksi yllättävän hyvin, eikä ollut mitään haisteluinnostuksia. Oilille ei sijoituksia tällä kertaa.


Oili Kaunotar-kehässä.


Oili 3,5v kehää odotellessa kuvattuna. Karvat on vielä tuloillaan. ;) Hyvin näkyy mahan alla rajakin!

Leiriltä palailtiin kotiin näyttelyn jälkeen iltapäivästä ja minun piti kiertää apteekin kautta hydrokortisonivoidetta turvonneeseen, punoittavaan ja erittäin kutisevaan kimalaisen pistoon hankkimassa. Raija jaksoi nyt nukkua aikalailla koko ajan ja eikä jaksanut Vaajakoskellakaan alkaa hillumaan, vaikka pysähdyin Pandan tehtaanmyymälässä herkkuostoksilla. Kotiin päästyä Raija hetken  aikaa leikki leirinäyttelyvoitollaan, pupupehmolelulla, mutta sitten hyytyikin jo unille sen ja Oilin viereen. Olihan siinä ollut mukavaa kokemusta Raija-Raikkulille!


Väsähtäneet leirikoirat.


Palkintoposeerauksestakin tuli hieman uninen. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti