keskiviikko 28. elokuuta 2013

Raija kasvaa

On kyllä sellaista hulinaa, että ei vaan ehdi blogiin raapustella.. Raija kasvaa kovaa vauhtia ja pienestä koirasta on jo tullut melkoinen jötkäle! Alkaa jo tuntumaan käsissä, kun pitää sitä vielä portaissa kannella(asutaan siis neljännessä kerroksessa). Ollaan vietetty ihan vaan normaalia elämää. Päivät suorastaan hujahtavat, kun käy töissä ja sitten lenkittää ja huoltaa koirat. Ja ehkä välillä ruokkii vielä itsensäkin! ;) Välillä toivoisi kyllä todella paria lisätuntia päivään..

Viime viikolla keskiviikkona käytiin hakemassa jo eka nelosrokotekin 12-viikon iän täytyttyä. Reippaasti meni toimitus ja Raija ei huomannutkaan koko piikkiä, kun imuroitsi vaan innoissaan nappuloita pöydältä.

Nyt Raija on siis jo 13-viikkoinen. Korkeutta on 36cm ja painoa 8,3kg. Koko ajan Raija on ollut painon ja korkeuden suhteen noin viikkoa edellä Helkan ja Oilin kasvuun verrattuna, mutta Helka ja Oili ovat saavuttaneet päälle 8kg painon vasta 15-viikon(Helka) ja 16-viikon(Oili) ikäisinä. Korkeuskasvun suhteen Helka on ollut suunnilleen samassa mitassa tämän ikäisenä. Jännä nähdä millaiseksi tämä nyt kasvaa. Vai onko se vaan rakenteellisesti vahvempaa tekoa ja siksi painon suhteen edellä. Tai sitten se vaan kasvaa niin eri tahtia. Sinällään hassua, että Oili oli pitkään kasvukäyrässä Helkaa jäljessä, mutta silti se kasvoi useamman sentin Helkaa korkeammaksi ja useampi kilo painavampikin siitä tuli. ;)


Raija 13 vko


Ja naamaakin. (Korvat ovat aika valtavat! :D)


Vauhdikasta menoa piisaa.


Ja painia..Helka suhtautuu Raijaan jo vähän paremmin, mutta ei se ole täysin sitä vielä sulattanut, eikä niitä voi kyllä edelleenkään lähekkäin päästää. Raija olisi vähän liian innokkaasti tunkemassa naamalle.

Oili on jaksanut kyllä olla erittäin kärsivällinen leikkikaveri Raijalle. Saisi kyllä vähän enemmänkin pistää sille rajoja. Onneksi Raija uskoo kyllä hyvin sen, kun minä sanon että nyt leikkii riittää. Ruokaansa ja herkkuihinsa Oili ei kyllä edelleenkään anna Raijan koskea. Juoksukin alkoi Oililla nyt viimein viime perjantaina ja se tuli taas 7kk:n välillä edelliseen. Hieman näyttää nyt tosiaan välit pidentyneen iän karttuessa, mutta parempi vaan niin!

Kerttu jatkaa tuttua linjaansa eli on suunnilleen niin kuin Raijaa ei olisikaan.. ;) Muuten mummu voi hyvin ja virkeästi!Syksylle ei erityisempiä suunnitelmia ole tiedossa. Helka ja Oili pääsevät sentään peilauttamaan silmänsä joukkotarkastukseen Kuopioon vajaan viikon päästä.

1 kommentti:

  1. Teidät on haastettu!
    http://nappejadumle.blogspot.fi/2013/08/meidat-on-haastettu.html

    VastaaPoista