lauantai 28. toukokuuta 2011

Kerttu ja Oili mätsärissä Juankoskella sekä punkkihuolia taas kerran

Kerttu ja Oili kävivät siskojen mukana Juankosken mätsärissä esiintymässä tiistai-iltana 25.5. Minä pakersin samaan aikaan ahkerasti työasujen parissa töissä.. Oili esiintyi aikuisissa yli 15kk ikäisissä koirissa ja muuten esiintyminen olikin mennyt mallikkaasti, mutta nenä oli taas vetänyt maan vastamagneettia kohti ravaamisissa. Punaisen nauhan Oili oli itselleen hankkinut, mutta sijoituksille ei punaisten kehässä oltu ylletty.

Kerttu oli veteraanikehässä esiintynyt moitteetta, mutta hävinnyt kuitenkin hienoisesti parilleen saaden sinisen nauhan. Sinisen saaneitten kehässä Kerttu oli kuitenkin pokannut ykkössijan ja sai niin ollen pääsyn sinisten omaan BIS-kehään. BIS-kehän tuloksena toinen sija. :) Kotiintuomiset olivat mukavat ja nyt on jos jonkinlaista puruluuta koirille purtavaksi. Lisäksi saatiin uusi pitkä heijastinhihna ja vinkulelu kala, josta Oili ja Helka ovat olleet erityisen mielissään. ;)Ja sitten taas tähän punkkiasiaan.. Punkit ovat taas täällä Kuuslahdessakin. Oililta löytyi yksi päivä iso punkki korvan takaa ja nyt sitten Kerttu ihmetytti yksi ilta(23.5.) töistä tullessani, kun huomasin sen kuonon olevan ihan turvoksissa toiselta puolelta. Syynäsin sen kuonoa olevinaan tarkkaan ja katselin suuhun, että ei kai sinne ole tarttunut mitään tai sitten hampaissa ole jotain huonoa, viakka Kertun hampaat ovatkin edelleen olleet hyvässä kunnossa kulahtaneisuutta lukuunottamatta. Mitään ei löytynyt ja tyydyin sitten ajattelemaan, että ehkä se on saanut jonkin ötökänpiston.

Vielä seuraavanakin päivänä oli turvotusta saman verran ja illalla taas katselin kuonoa, että mikä kumma sitä turvottaa. Sittenhän sieltä löytyikin jotain! Pieni punkki, joka oli pureutunut aivan huulen yläpuolelle karvojen sekaan. Otin sen sitten irti ja ajattelin että katsellaan josko se siitä nyt alkaa laskea. Aamustakin(25.5.) oli kuitenkin vielä turvotusta yhtä paljon ja soitin sitten eläinlääkäriinkin, että onko ok vielä seurailla tilannetta ja sieltä sanottiin, että se sopii kyllä jos vaan koiran yleiskunto on hyvä. Ei siinä valittamista ollutkaan ja Kerttu oli muuten ihan normaali. Sitten taas seuraavana aamuna turvotus alkoikin olla lähes kokonaan poissa ja nyt se onkin jo hävinnyt kokonaan.

Onneksi tästä selvittiin nyt tällä kertaa ihan näin. Huuli on vissiin sen verran herkkä paikka, että tuommoisen turvotuksen lykkäsi, vaikka normaalisti Kertulle ei punkin puremista ole turvotusta juurikaan tullutkaan. Nyt pitäisi kyllä jo käydä punkkisuoja-aineet apteekista ostamassa, koska nyt viheliäiset tuskin tästä vähenevät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti