keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Erinomainen päivä Viitasaaren ryhmiksessä 15.5.

Sunnuntaiaamuna pakkasin Helkan ja Oilin autoon, Siilinjärveltä napattiin kyytiin Paula ja Priita(Miskajasmin Priitta) ja suunnattiin auto kohti Viitasaarta. Näyttelypaikalla oltiin hyvissä ajoin ja ehdin siinä muistutella molemmille koirille näyttelykäyttäytymistäkin(eikä siinä mitään ongelmaa ollutkaan, vaan hyvin muistui näköjään mieleen!).

Oilin vuoro koitti lapinkoirien arvostelun alettua nopeasti, sillä uroksia ei ollut paikalla kuin viisi. Oililla oli luokassaan yksi kilpakumppani. Oili liikkui ja seisoi kauniisti, eikä tuomarin tutkiskelustakaan ollut moksiskaan. Niin vaan käteeni ojennettiin sitten punainen nauha eli erinomainen! Jäätiin sitten odottelemaan kilpailuluokkaa, kun toista koiraa arvioitiin. Tämä toinen saikin sitten EH:n eli saatiin käydä pokkaamassa kilpailuluokan ykkössija keskenämme. Lisäksi tuomari käski kehäsihteeriä ojentamaan meille SA:n! Hihnanpää oli siinä vaiheessa kyllä silmät hyvin pyöreänä! o_O

Sitten pitikin mennä nopsaan jo vaihtamaan koiria, kun nuorten luokassa oli vain yksi koira, joten avoimen luokan vuorokin tuli jo pian. Helkakin esiintyi hienosti niin ryhmässä kuin yksittäinkin. Seisoi mallikkaasti paikoillaan ja oli muutenkin rauhassa. Yksittäisarvostelussa tosin ravaaminen meinasi sitä jo vähän tympiä ja oli hieman perässä vedettävää mallia välillä. :P Avoimesta luokasta erinomaisen sai kolme narttua ja Helkakin siinä samassa joukossa. Siinä vaiheessa, kun tuomari kilpailuluokassa ohjasi meidät toiselle sijalle ja kaksi ensimmäistä saivat SA:n niin sainpa taas olla pöllämystyneenä! Onneksi meillä oli matkassa Paula, joka joutui hylkäämään sitten kameransa hetkeksi ja tarttumaan Oilin hihnanpäähän, koska Helkan ja Oilin oli molempien mentävä myös paras narttu -kehään! Mentiin siinä kolmen koiran voimin sitten pari kierrosta ympäri ja tuomari ohjasi Oilin avoimen luokan voittaneen kauniin Netan(Cantavia Neidonkenkä) ja Helkan väliin. Siinäpä se sitten järjestys olikin! :) Netta sai SERT:in ja Oili näin ollen seuraavana koirana korjasi mukaansa VARA-SERT:in, huisia!

Ei voi muuta todeta kuin että olipahan reissu! Eipä ole tällaistan päivää vielä mun ja koirieni eteen sattunut! Kaikenkaikkiaan erittäin onnistunut näyttelypäivä ja se, että tuomari Tuula Savolainen sattui tykkäämään molemmista tyttösistäni, kruunasi vielä päivän. :) Paulalle kiitokset matkaseurasta, kuvista ja esittämisavusta!

Loppuun vielä arvostelut ja Paulan ottamia kuvia Helkasta ja Oilista:

Oili JUN ERI1 SA PN2 VASERT

"15kk. Hyvät mittasuhteet ja sukupuolileima. Hyvä pää. Kuono voisi olla hieman täyteläisempi. Hyvät korvat. Hieman kevyt runko. Tasapainoinen raajarakenne. Hyvin kulmautunut. Hyvä raajaluusto. Hyvä häntä. Sivuliikkeessä hyvä, tehokas askel. Edestakaisliikkeessä vielä kapeat. Hyvä karvanlaatu."

Helka AVO ERI1 SA PN3

"4-vuotias narttu, jolla hyvä sukupuolileima ja mittasuhteet. Hyvälaatuinen karva. Tänään karvanvaihto kesken. Hyvä pää, joskin kuono saisi olla vahvempi. Hyvät korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä raajaluusto. Hyvät käpälät. Alaskiinnittynyt häntä, jonka saisi kantaa paremmin selällä. Hieman kapeat takaliikkeet. Sivuliikkeessä askel pitkä ja tehokas. Hyvä karvanlaatu."Ei kommentteja:

Lähetä kommentti