torstai 5. elokuuta 2010

Erkkari Rautavaaralla ja kesäleiri

Perjantaina 30.7. hypättiin Oilin kanssa Paulan ja Priitan(Miskajasmin Priitta) kyytiin ja auton nokka kohti Rautavaaran metsäkartanoa. Käytiin siinä taloksi, syötiin ja sitten laiteltiin kehiä ja kylttejä valmiiksi seuraavan päivän erkkaria varten. Illalla lapset riekkuivat innoissaan matalassa rannassa, johon oli vain muutama kymmenkunta metriä matkaa. Kyllä niillä oli kivaa!

Lauantaiaamukin sitten valkeni ja viimeisten järjestelyitten jälkeen alkoi valmistautuminen näyttelykehään. Oili oli äkkiä harjattu ja ennen arvostelua käytiin kehässä hieman harjoittelemassa. Ei mennyt kauaa, kun meidän vuoro koitti ja ensiksi mentiin yhdessä kehään kaikkien seitsemän 6-7kk narttupennun kanssa. Liikkuminen yhdessä sujui tällä kertaa oikein hyvin, eikä se Oilin mielestä muistuttanut kilpajuoksua, niinkuin Nilsiän mätsärissä. Oili pääsi luokkansa ensimmäisenä koirana arvosteltavaksi ja tuomari Annukka Paloheimo sanoi Oilista näin:

"Erinomaiset mittasuhteet. Luusto saa vahvistua. Vielä kovin kevyt pää. Erinomainen purenta. Hyvä etuosa. Saisi olla voimakkaammin kulmautunut takaa ja seisoa tanakammin takaraajoillaan. Esiintyy hienosti."

Oili Rautavaaran erkkarissa

Oili Rautavaaran erkkarissa

Oili Rautavaaran erkkarissa

Sijoitukset meni oikeutetusti muille pennuille ja meidät käteltiin kehästä pois ennen sijoituksia. Tämän luokan voitti aivan ihastuttava Dagolas Ramona eli Hilma, joka on Oilia pari viikkoa nuorempi ja samassa pentuaitauksessa siis kasvattajan luona ovat rymynneet. Hilma oli lopulta myö ROP-pentu ja BIS-pentu. :) Oilin veli Rymy suoriutui hienosti pentuluokan debyytistään ja sai tuloksekseen PEK1 KP PUP2. Helkan velipuoli Severi(Miskajasmin Olkihattu) esiintyi kauniisti ja räyhäämättä junnu-urosten kehässä ja teki hienon suorituksen pohjavillattomana saaden tuloksekseen JUN ERI2! Samanlaisen tuloksen on saanut myös siskonsa Helka Rokuan kesäerkkarissa vuonna 2008, nartuissa tosin tietenkin. ;) Severille tämä ei toivonmukaan jää ainoaksi erinomaiseksi, kunhan turkkikin kasvaa takaisin. :) Erkkarissa nähtiin niin aurinkoa kuin kaatosadettakin ja minä koitin hääriä kehien ympärillä kuvia ottaen. Pahimman sateen ajaksi joutui kyllä hakeutumaan suojaan. Näyttelyn jälkeen piti sitten tietenkin korjailla kehät pois jne., mutta muuten vietettiin rento ilta ja pikkutytöt polskuttelivat taas vedessä.

Sunnuntaista keskiviikkoon vietettiinkin sitten lappalaiskoirien kesäleirin merkeissä ja siellä talkoillessa. Mukavaa oli, talkooporukassa oli hyvä henki ja muutenkin oli mukavaa tutustua uusiin ihmisiin. :) Erittäin onnistunut leiri ja sääkin suosi sen verran mukavasti, ettei ollu leirin aikana niin kuuma kuin mitä nyt viimeaikoina on totuttu. Kaiken lisäksi Metsäkartano on kyllä aivan ihana paikka luontoineen! :) Eilen sitten palailtiin iltamassa taas kotio ja arkeen kiinni hetkeksi ennen kuin perjantaista sunnuntaihin vietetään aamusta iltaan talkoissa Sawo Show'ssa Sorsasalon raviradalla. Saattaa kyllä tulla rankat päivät ja säänkin on luvattu olevan hyvin kuumaa..

Kerttu oli 3.8. käynyt siskon kanssa esiintymässä Pohjois-Savon kennelpiirin mätsärissä Kuopiossa Lemmikkiaseman parkkipaikalla. Porukkaa oli ollut paikalla valtavasti ja jonot ilmoittautumispisteessä huikeat. Kerttu oli kuulemma esiintynyt erinomaisen hyvin ja innokkaasti helteestä huolimatta ja oli hurmannut tuomarin sijoittuen veteraanien voittajaksi. :) Best In Show'sta se oli napannut vielä sijoituksen 3. Hyvä Kerttu ja Maiju! :) Palkinnoksi oli tullut aikamoinen pussillinen puruluita ja muita herkkuja sekä hoitoainetta ja jättiläismäinen pullollinen shampoota! Shampoo varmaan kestäneekin meillä pitkään, kun suunnilleen kerran vuoteen tulee koiria vaan pestyä. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti