torstai 19. maaliskuuta 2009

Treenit hallilla ja lenkkeilyä keväisessä säässä

Aamusta aloiteltiin koulupäivää hallilla ja ensiksi vuorossa oli TOKO-ongelmien pähkäilyä. Kukin sai esittää kaksi asiaa, jotka kaipasivat vinkkejä. Me esiteltiin ensiksi liikkeestä seisomista ja ongelmaa, ettei Helka tahdo oikein pysähtyä nopsasti, vaan tepastelee vielä pari askelta käskyn jälkeen. Kokeiltiin siinä sitten erilaisia palkkaustapoja ja palkan heittäminen koiran taa seisomiskäskyn tultua tuntui ihan toimivimmalle ja saatiin aikaiseksi napakka pysähdys. Minulla itsellä olisi niiiiin paljon juttuja, joihin kiinnittää huomiota omassa olemuksessa. ;) Tahdon väkisinkin avustaa hieman pienellä käsiliikkeellä perusasentoon ja jalkakin tekee kuulemma jonkin pienen liikkeen. Näihin täytyy taas alkaa kiinnittää huomiota. Kertun kanssa tokoillessa tulikin jo vuosia sitten karsittua näitä apuja itsestä oikein urakalla, mutta jotenkin tuntuu että osa niistä on nyt pikkuhiljaa palaillut takaisin. ^^

Helka oli siinä sitten hetken aikaa tauolla ja seuraavaksi näytettiin millä mallilla luoksetulo. Jää hyvin odottamaan ja malttaakin siinä olla, tulee laukalla kohti(mutta kuitenkin liian hiljaa) ja loppuasennosta on epävarma, joten olen avustanut käsiliikkeellä perusasentoon sivulle. Ehdotettiin myös, että ottaisin sen kuitenkin luoksetulosta ensiksi eteen. Eteentulohan Helkalle on tuttu jo ja se kuulemma on oikein nätti pieneltä matkaa kun näytettiin. Nyt koetetaan sitten lisätä se siihen luoksetuloon. Vauhtia haeskeltiin taas lisää ihan vaan vauhtiluoksetuloilla ja leluhiiripalkalla. Itselle taas pohdittavaksi se, etten laahustelisi niin innottomasti kun jätän koiran ja tehdä "odota"-käskykin jotenkin jännäksi. :D Näitä asioita nyt sitten hautumassa..

Tokoilujen jälkeen otettiin agilityä. Ensiksi simppeli rata, johon sisältyi hyppyjä, pituus ja putki. Mentiin se kokonaisuudessaan ties kuin moneen kertaan jakolmannella hypyllä tein pariin otteeseen sen virheen, etten ohjannut Helkaa sille tarpeeksi läheltä ja tarkasti. Pituutta Helka ei kai koskaan aiemmin ollut mennyt, muttei se tuottanut mitään ongelmaa. Testailtiin myös lelua palkkana ja oikein mielissään Helka siitä oli.

Toinen rata oli lyhkäisempi, mutta tulipa sitäkin hinkattua useaan otteeseen. Toisella radalla Helkalla meni energia (ja toimintakyky) aikalailla räikkäämiseen ja pitäisi nyt sitten harjoittaa sitä keskittymiskykyä, niin ettei se "räyh" sieltä niinkään tulisi, kun se selkeästi heikentään ohjattavuutta ja syö vauhtia ym. Tällä kertaa tätä yritettiin korjata, niin että pidin lelun kädessä ja palkkailin hyvin menneen vähähaukkuisemman pätkän jälkeen. Otettiin sitten tiettyjä osia radasta useampaan kertaan ja lopuksi vielä mentiin kuvio kokonaisuudessaan. Ennen paria ottoa tämän radan parissa Helka yllätti totaalisesti ja PISSASI hallin matolle! :O Ihan ihme juttu! Mikä lie tullut.. Mitään tuollaista ei ole tapahtunut sitten ekojen juoksujen, jolloinka pissi tuli kerran äitin ja isän sänkyyn kotona. Kuitenkin ennen treenejä oli käynyt tarpeillaan, eikä hallilla oltu ehditty olla kuitenkaan kuin muutama tunti ennen tätä.. Hmmh, kunhan ei vaan tule tavaksi.

Iltapäivä oli koulussa sitten liikuntapäivää ja käytiin Helin, Saijan ja koirien kera n. 1,5 tunnin lenkki metsätiellä. Sää oli keväinen ja aurinko paistoi kauniisti. Koirat juoksivat ja leikkivät itsensä puhki ja nyt illalla on Iisakkilassa ollut rauhallista sakkia. ;)

Nyt sitten huomenissa suunnataan taas kohti Siilinjärveä kolmen viikon tauon jäljiltä. Viikonlopun ohjelmassa minulla Lappalaiskoirien päänäyttelyssä töissäoloa koko viikonlopulle ja Helkalla olisi sunnuntaina edessä se ensimmäinen virallinen silmätarkastus samassa yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti