perjantai 13. maaliskuuta 2009

Treenikuulumisia ja hoitolaisia


Viikko vierähti taas vauhdilla ja pariin otteeseen treenailtiin taas hallilla. Maanantaina 9.3. treenattiin toisiamme oman luokan kesken ja me Helkan kanssa saatiin oppia liikkeestä seisomiseen, istumiseen ja luoksetuloon. Seisominen on ollu vähän epävarmalla tolalla vielä ja nyt harjoiteltiin sitä erilaisilla palkkauksilla. Palkalla pysäyttäen ja takapalkan kera. Takapalkalla pysähtymiset oli tosi napakoita kyllä, mutta useemmalla toistolla alko vähä himmailemaan seuraamisessa. Mutta oikein jees kokeilla vähä erilaistakii palkkausta. Takapalkkaa ei lie koskaan kait kokeiltukaan. Sitten jonkinajan päästä treenailtiin luoksetuloja vauhdilla, koska tahti meinaa Helkalla olla varsin verkkainen luoksetullessa. Lelun kanssa otettiin oikein vauhtia ja kissanleluvinkuhiiri oli niin ihana, että Helkalla meinas kovasti keittää yli. Vähän sitten odoteltiin malttia ja hiljaisuutta, ennen kuin saatiin vähän ripeämpää askellusta luoksetulemiseen. Loppuasentoon tuloa harjoiteltiin erikseen lisäksi. Se tuntuu olevan vähän epävarma ja siksi tulee hieman mietiksien sivulle(johtunee varmaan siitäkii, ettei olla ihan loppuun saakka luoksetuloa yleensä otettukaan). Liikkeestä istumistakin testailtiin ja sekin kovin paljon apuja vaativa vielä. Tehtiin sitten ihan vaan istumistreeniä niin, että Helka tuli mukana sivulla ilman käskyä ja siitä sitten annoin käskyä. Liikkeestä maahanmeno -suoritukset oli taas ihan loistavan napakoita.


Tiistaina 10.3. oltiin sitten vaihteeksi taas hallilla ja tällä kertaa kolmosten pitämissä treeneissä. Ekaks oltiin jo vähän jotain osaavien agilityryhmässä. Helkalla oli kovasti intoo tehä ja takaa kierrättämisetkii meni ihan kivasti. Mulla itella kyllä ontuu ohjaaminen aika pahasti. :D Huomaa, ettei ihan hetkeen oo tullu agilityiltyä kunnolla. Todella upea ratapiirros alla. ;) (ja täytyy tunnustaa, etten edes oikein muista oliko tuossa keskellä kolme vai neljä hyppyä.. :D vaan ei sillä liene niin suurta merkitystä loppujen lopuksi) Oltiin sitten vielä mukana BH-ryhmässäkii, jossa tehtiin seuraamisia käännöksillä. Meni ihan jees, mutta käännökset oikeelle taas hieman väljempiä. Vaan eivät kuulemma mitenkään pahalle näyttäneet.. Sitten paikkamakuuta niin, että toinen koira teki luoksetuloa vieressä. Hyvin meni ja maassa pysyttiin. Luoksetulokin tehtiin toisen suorittaessa vuorostaan paikkamakuuta. Kaks kertaa otettiin ja molemmilla kerroilla ok. Vauhtia sais olla enempi ja lopussa vähän autoin perusasentoon.


Agipiirros


Tänään täällä onkin ollut sitten oikein kunnon koiralauma(5 kpl), kun ex-kämppis Sandohm on meillä hoidossa huomiseen saakka. Haru ja Ando myös Helin ja minun kaitsettavana tämän viikonloppua. Kovasti vauhdikasta menoa on illalla ollut. Sandohmin kanssa kaikki tulevat edelleenkin hyvin juttuun.


Haru ja Ando
Haru ja Ando


Sandohm
Sandohm


Helkakin sitten viikon sulattelun jälkeen suostui myöntämään, että Ando on kiva tapaus. Viime viikonlopusta asti niillä on ollut oikein hauskaa ja leikitty on paljon. Tänään on ollut oikein erityisen hurja meno päällä näillä kahdella ja sen on koirat näköisiäkin nyt. Pötköttävät sikeässä unessa molemmat. :)


Ando ja Helka
Ando ja Helka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti