maanantai 21. heinäkuuta 2008

Kesäleiri- ja erkkariraportti


Torstai 17.7. - Leirin alku, hakutreeniä ja lenkkeilyä


Aamusta klo 7 jälkeen lähdettiin leiriseuramme, Riian ja Justiinan(Fihtolas Justiina), kanssa ajelemaan peräkanaa kohti Rokuaa ja leiripaikkaa Rokuanhovia. Poiketen edellisvuotisesta Lammin leirireissusta, tällä kertaa pääsimme perille ensimmäisellä yrittämällä(tähän oli navigaattorillakin ehkä hieman asiaa) vähän alle kolmen tunnin matkaamisen jälkeen. Ennen kahtatoista ja leirin alkua ehdittiinkin sitten asettua jo mukavasti taloksi mökkiimme, joka oli varsin viihtyisä ja hyvin varusteltu. Hakuluennon jälkeen suuntasimme Helkan kanssa muun treeniporukan perässä harjoittelemaan läheiseen metsään. Alkuun koirille tehtiin makkararingit, joissa monikin koira tuntui ujostelevan jostakin syystä. Helka oli omalla suoritusvuorollaan kuitenkin hyvin reippaana ja siitä oli hauskaa saada namia helpolla! :P Makkararingin jälkeen metsään piiloutui kolme maalimiestä eri puolille ja lähetin Helkan etsimään. Ensimmäisestä "ukosta" Helka sai nopeasti vainun nokkansa korkealle nostaen ja kävi syömässä hältä namit. Kahdesta muusta piiloutuneesta hajut eivät niin hyvin kantautuneet tuulen suunnan vuoksi, mutta toinenkin sitten löytyi. Kolmas tuotti eniten päänvaivaa ja Helka pääsi jo melko lähelle tätä ennen kuin sitten haistoi siellä olevan piiloutuneen. Enempiin hakuihin ei ollut aikaa melko suuren ryhmäkoon vuoksi ja tämä riitti meille molemmille oikein mainiosti pitkästä aikaa. :)


Treenien jälkeen moikkailtiin sitten Helkan Onni-veljeä(Miskajasmin Kuunloiste) pitkästä aikaa ja heti tuntuivat sisarukset taas olevan kavereita. Illalla käytiin vielä kuuntelemassa lappalaiskoirien silmäsairauksista kertovaa mielenkiintoista luentoa ja lenkkeiltiin koirien kanssa kauniissa lähimaastossa, jossa Helka ja Justiina painelivat menemään vapaina. Kovin menohaluinen Kerttu sai ikäväkseen pysyä hihnan päässä.


Perjantai 18.7. - Tokoilua, lenkkeilyä ja näyttelytreeniä


Aamupalan jälkeen suunnattiin Kertun kanssa tokotreeneihin. Muisteltiin ohjattuina perusasentoja, lyhyitä seuraamispätkiä, luoksetuloja sekä liikkeestä maahanmenoja ja seisomisia. Kerttu oli alkuun intoa pullollaan ja luoksepäästävyydestäkään ei meinannut tulla mitään kun se oli niin innokkaana "tuomaria" menossa tervehtimään sivulle tulokin oli kovasti vaikeaa, kun ei olisi millään malttanut kuin hössöttää! :) Kylläpä Kerttu nautti treeneistä vaikkakin tunnin kuluttua alkoikin tahti jo hidastua, kun enin into meni ja aurinko alkoi kuumottaa. Mukavaa kyllä tehdä välillä tokoa Kertunkin kanssa ja olinpa vaan unohtanut mitenkä erilaista sen kanssa on hommia tehdä! Sillä on ihan erilainen into ja touhu päällä tehdessä kuin Helkalla. Toisaalta Helka taas tekee eri jutut huomattavasti Kerttua tarkemmin.


Tokoilujen jälkeen kiirehdittiin mielenkiintoiselle jälkiluennolle, josta sai taas uutta mietittävää hautumaan pääkoppaan. Jätettiin tällä kertaa jälkitreenit väliin ja mentiin Helkan kanssa vuorostaan tokoilemaan. Suunnilleen samoja juttuja tehtiin Helkankin kanssa ja ihan mukavasti meni. Ei erityisemmin valittamista, vaan koira toimi ihan kivasti. Sitä intoa saisi kyllä edelleenkin olla tekemiseen enemmän. Tokotreenien ohessa toisen ryhmän ollessa tekemisvuorossa ja me pienellä tauolla, piilottelin Helkalle keppiä sammalikkoon. Keppi löytyi joka kerralla hienosti ja sain sen vielä palautetuna takaisinkin!


Illalla juoksutettiin taas Riian kanssa koiria metsässä ja Riia näpsi kuviakin koirista. Lenkin jälkeen Riian ja Justiina sitten suuntasivat jo takaisin kotiin Siilinjärvelle meidän jäädessä vielä jatkamaa leireilyä. Ehkä vartin levon jälkeen lähdettiin sitten taas lenkkeilemään samaan maastoon Onnin, Maikin(Sydäntalven Yötuulenkuiske), Karman(Miikolan Ketotuuleenlento) ja hihnanpäiden kera. Helkalla oli edelleen jotain Maikkia vastaan ja ne sitten pariin otteeseen vähän ottivatkin mittaa toisistaan irti ollessaan, mutta muuten vapaana juoksentelut sujuivat hyvin. Hienoja yhteisposeerauksiakin saatiin otettua, ennenkuin sitten kaatosade yllätti ja suuntasimme takaisin Rokuahoville päin. Koko paluumatkan ajan sitten kivasti satoikin ja oltiinpa sitten ihan litimärkiä kun perille päästiin. Sateen loputtua (ja vaatteet vaihdettua) mentiin vielä porukalla pitäään viime hetken näyttelytreenit kentälle. Näytelmätreenien jälkeen painuttiin koirien kanssa sitten pikaisesti nukkumaan ja kylläpä uni tulikin nopeasti!


Lauantai 19.7. - Erikoisnäyttely ja illanviettoja


Erkkaripäivä koitti nopeasti sikeään nukutun yön jälkeen. Kävin aamupalan jälkeen ensiksi pystyttämässä Helkalle kevythäkin kehän reunalle ja se saikin sitten jo jäädä sitten odottelemaan kun menin tarkastuttamaan rokotukset ja ilmoittautumaan. Kerttu jäi hyvin nyrpeänä mökille odottamaan. Suomenalpinkoirien arvostelu alkoi klo 10 junuioriluokan uroksilla. Onni esiintyi hienosti EH-laatumaininnan arvoisesti ja sijoittuen kilpailuluokassa toiseksi. Junioriluokan narttuihin asti kuvailin koiria ja sitten suunnattiin Helkan kanssa kehään. Yhteensä 12 narttua oli junioriluokassa paikalla muutaman jäätyä pois. Koko näyttelyn isoimpia luokkia siis tämä. Ensiksi kaikki pääsivät yht'aikaa kehään ja tuomari Raimo M. Viljanmaa mittasi ja tarkasti kaikkien purennat. Helka seisoi rauhallisena täysin paikoillaan mittaamisen ja hampaiden katsomisen ajan, josta olen erityisen iloinen, kun monet edellä olleista junnunartuista hieman arastelivat mittailuja! Viljanmaa totesikin Helkan mitattuaan ja hampaita katsoessaan, että "te olettekin tainneet harjoitella salaa!" :) Yksilöarvostelussa Helka ravasi taas hieman laiskasti, mutta seistä se jaksoi hyvin ja tuomarin kopeloinnit eivät tuottaneet ongelmaa. Esitin Helkan nyt ensimmäistä kertaa häntä selälle nostettuna, kun sain hieman painostusta asiaan edellisestä päivästä lähtien. :D Liekkö sitten johtunut hännästä vai mistä, mutta tuomari yllättäen tykkäsikin Helkasta kovasti ja Helkalle ojennettiin vaaleanpunainen ERI-nauha!! Huh huh, en olisi kyllä millään silmiäni uskonut! o.O Kilpailuluokassa Helka sijoittui sitten toiseksi ja erinomaisen saaneita koiria oli luokassa yhteensä kaksi.


Arvostelu on erinomaisen mainio:
"Rullaavasti liikkuva. Erittäin kaunis pää. Hyvät korvat. Tiivis jäntevä mittasuhteiltaan oikea. Hyvä rinta. Sopivan järeät oikea-asentoiset raajat. Hyvä musta turkki vaalentuvin merkein. Hännän kaari saisi olla huomattavasti tiiviimpi." Tulos JUN ERI2.


Helka JUN ERI2


Katselin siinä sitten lapinkoirat loppuun asti ja näyttelyn päätyttyä vein Helkan mökille lepäämään Kertun seuraksi ja itsekäästi ilman koiria suunnattiin ihmisporukassa pizzalle! :P Syömisten jälkeen illalla tehtiin Kertun ja Helkan kanssa keskenään tunnin mittainen lenkki, jonka puolessa välin saatiin tietenkin taas sadetta niskaamme. Kuivatteluiden jälkeen käytiin koirien kanssa katsomassa suopunginheitto-kisassa ollutta "poroa"(=porontalja ja sarvet puukehikon päällä). Reippaasti Helkakin poroa nuuhti, vaikka hieman olemuksesta olikin jännitystä aistittavissa, mutta Kerttu kävi hyvin tottuneen oloisena taljan haistamassa. Kovasti se toki molempia tyttöjä kiinnosti. Samalla reissulla katseltiin koirien kiihdytyskilpailuja ja kannustettiin Onnia ja Maikkia kisassa. Onni-veli pinkoikin kisassa niin hienosti, että oli suomenlapinkoirista paras sijoittuen viidenneksi! Me ollaan Helkan kanssa kovin ylpeitä Onnin suorituksesta! :)


Klo 10:30 pääsi Kerttu sitten vuorostaan viettämään kahdenkeskistä laatuaikaa kanssani, kun mentiin nuotion äärelle tietokilpailemaan joukkueissa. Todella hauskaa oli kilpailun merkeissä ja ehkä sieltä jotain uutta (tai jo kertaalleen unohtunutta ^^) koiratietoa tarttuikin mukaan kysymysten muodossa, vaikkei joukkueemme aivan parhaaksi yltänytkään! :D


Sunnuntai 20.7. - Kotiinlähtöpäivä


Aamulla aamupalan syönnhin jälkeen käytiin kuuntelemassa muutama tunti mielestäni erittäin mieleenkiintoista Lappalaiskoirien värit-luentoa ja sieltä tuntui löytyvän paljon uutta oppia rotujemme värikirjosta. Luennon jälkeen vielä kahviteltiin (tai mehuteltiin :D), kuunneltiin kilpailujen ja kalenterikuvakilpailun tulokset sekä leiriläisille jaettiin diplomeja. Näyttelystä ylijääneet muutaman pienet ruokasäkit arvottiin ja kävipä muutaman päivän sisällä toinenkin ihme ja minä voitin arvonnasta jotain(huonon arpaonneni takia en yleensä osallistukaan kuin arpajaisiin, joissa joka arvalla voittaa ^^)! Koirille sain siis namia kotiinviemisiksi.


Klo 13 jälkeen päästiin sitten lähtemään kotimatkalle mukana taas paljon mukavia leirimuistoja! Ensi vuonna taas ehdottomasti uudestaan! :) Kiitokset loistavasta leiriseurasta kuuluvat Riialle & Justiinalle, Minnalle & Onnille, Titalle & Maikille sekä Hannalle & Karmalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti