lauantai 22. helmikuuta 2020

Raijan hammasremontti

Tammikuun lopulla huomasin sattumalta, että Raijan iso poskihampaasta oikealta ylhäältä oli lohjennut pystysuunnassa palanen. Ikenessä oli hieman turvotusta ja punoitusta. Ei mitään aavistusta, että missä vaiheessa hammas oli vaurioitunut, mutta veikkaus on että se on tapahtunut luunsyöntihommissa. Käytiin näyttämässä hammasta eläinlääkärille ja hän totesi hampaan lohjenneen juureen asti, joten poisto oli edessä. Poistoaika saatiin sovittua reilun viikon päähän helmikuun alkupuolelle. Operaatiota edeltävälle ajalle Raija sai varuiksi kipulääkettä ja sitä annoinkin, koska arvelin että hammas on varmasti kipeä.

Aina niin ihanan positiivinen ja luottavainen potilas, joka saapui jälkitarkastuksellekin häntä heiluen.
Tässä kuvassa tosin ollaan vasta menossa näyttämään hammasta ekaa kertaa.


Hampaanpoistolle mentiin 5.2. Karvaiseen Kaveriin. Raija oli edeltävänä päivänä ollut huonovointinen ja oksensi useaan kertaan. Muutoin oli kyllä ihan normaali oma itsensä ja ruokahalukin oli entisellään. Lääkäri tutki Raijan ja oli sitä mieltä, ettei estettä operaatiolle ollut ja Raija oli terveen ja hyvävointisen oloinen. Pahoinvointi on kuulemman voinut liittyä tulehdustilaan tai kipulääkkeisiin.

Operaatiossa ja hammasröntgenkuvissa paljastui, että juuripaise oli jo kehkeytymässä. Hampaanpoisto oli sujunut hyvin ja samalla muista hampaista oli poistettu vähäiset hammaskivet. Muutoinkin hammaskalusto oli tarkastettu läpi ja toisella puolen leukaa isossa poskihampaassa oli havaittu kiillevaurio, joka ei aiheuta toimenpiteitä.

Operaation jälkeen kotona hieman väsyksissä vielä.Haava Raijan suussa lähti paranemaan hyvin. Alkuun oli toki turvotusta ja ensimmäisen päivän poiston jälkeen Raija oli selvästi vähän vaisu. Pahoinvointia ei enää operaation jälkeen ollut, mutta sen jälkeisenä iltana Raijalla oli kyllä käynyt pienet hupsikset löysän mahan kanssa. Siitä selvittiin kuitenkin matto- ja petivaatepyykillä..!

Poistosta on nyt kulunut jo päälle 2 viikkoa ja haavatarkastuksella käyty. Haavan todettiin parantuneen hyvin. Tikit olivat vielä paikoillaan, mutta niin kuuluukin vielä tässä vaiheessa olla. Ne sulavat pois itsekseen. Raija sai myös ilokseen luvan alkaa taas maistella luita jne. kovempia juttuja! 😋

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti