lauantai 22. helmikuuta 2020

Lempin terveystarkastukset ja reissu pohjoiseen

Lempi kävi 11.2. terveystarkastuksilla Kuopiossa Lupsakassa. Homma hoitui Lupsakassa lupsakasti ja jouhevasti, ja röntgenkuvien lausuntoja jäin odottelemaan toiveikkaana - ne näyttivät nimittäin omaankin silmään suht hyville. Eläinlääkäri Pasi Hallikainen tarkasti samalla myös Lempin polvet ja suoritti sydänkuuntelun. Ne olivat täysin priimaa.

Viitisen päivää oltiin tulosten suhteen jännityksessä ja viimein lauantaina, kun oltiin Pellossa poropaimennusleirin touhuissa, tulokset kilahtivat sähköpostiin! Ja kyllä niiden suhteen oli aihetta iloon! 😊❤Lempin röntgenkuvat.

Lonkat.

Vasen kyynärä.

Oikea kyynärä.

Kaularanka.

Rintaranka.

Lanneranka


Poropaimennusleirillä oli taas kerran mukavaa ja mielenkiintoista. Lempi teki hommia hyvin kun malttoi, mutta jotenkin tällä kertaa siitä paistoi välillä sellainen, että se mietti että onko sillä lupa mennä ja toteuttaa. Kuin olisi välillä vähän pidätellyt itseään. Hyviä pätkiä se teki välillä kuljetuksia ja edellisvuoteen poiketen käytti muutamassa tilanteessa poroihin hieman haukkuakin. Poroihin se suhtautuu todella reilusti ja ei ole yhtään sen oloinen että homma lähtisi lapasesta. Porot taas vähän kokeilivat muutamassa tilanteessa Lempiä, mutta ei se tuntunut ottavan tästä yhtään itseensä ja selvitti tilanteet hyvin. Nuoruus sillä näkyy vielä paljon ja sen hyvin vilkas luonnekin. Paimennuksen ohessa ehti välillä juoksuttaa poronkakkakikkareita ja maistella niitä. Varmaan se tarvitsee tätä oheistoimintaa itsensä rauhoitteluun ja päänsä nollaamiseenkin.

kuva: Paula Martiskainen

kuva: Paula Martiskainen

kuva: Paula Martiskainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti