sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Joulukuu 2016

2.12. tavattiin Kuopiossa koirapuistoilin merkeissä Ellua (Miskajasmin Unnikki). Ellu oli puistossa iloinen ja leikkisä, mutta omistajansa kertoi huolestaan kun Ellu on alkanut ulahdella leikeissä ja makuulta ylösnoustessa myös. Aikoivat mennä lääkärillä käymään lähiaikoina. Muuten Ellu oli hyvinvoiva ja kasvattanut muhkean turkin leikkauksen jälkeen! Eikä mitään ongelmia ollut tulla toimeen emänsä, siskonsa ja Raijan kanssa.


Oili

Ellun kaveri Oiva.

Ellu
Ellu


Ellu

Ellu
Seuraavalla viikolla treffeistä Ellun tilanteesta tulikin sitten lisää tietoa ortopedillä käynnin jälkeen ja uutiset olivat murheellisia. :( Ellusta oli otettu röntgenkuvat selästä, lonkista ja kyynäristä sekä kopeleitu noin muuten. Rinta- ja kaularanka olivat ok, mutta lonkissa ja kyynärissä asiat eivät olleet hyvin. :( Lonkissa lääkärin mukaan vajaakehittyneet maljat ja vakava-asteiset nivelrikkomuutokset, sekä kyynärissä nivelrikkoa ja mahdollisesti myös varislisäkkeen irtopaloja. Uutinen oli musertava niin minulle kuin erityisesti tietenkin Ellun omalle perheelle. Vaikealle tuntui myös uskoa, miten hyväntuulinen, innokas ja leikkisä koira voi tuollaisilla eväin olla, sellaisena Ellu puistossakin oli. Myöhemmin joulukuulla Ellun tulokset lausuttiin Kennelliitossa arvioin lonkat E/E ja kyynärät 2/1. :( Huolihan Ellun pärjäämisestä on, mutta onneksi sillä on huolehtivaiset omistajat, jotka ovat jo pienessä ajassa panostaneet paljon Ellun lonkkien ja kyynärien tukemiseksi. Toivotaan että Ellu pärjäisi näillä eväin mahdollisimman pitkään..

10.12. Matkasin Meijun ja Tiina L:n sekä nuoriherra Jutin (Staalon Lätkäjätkä) kanssa Helsinkiin vuoden perinteisiin huipennuksiin messukeskukselle. Seuraavana päivänä hotelliyön jäljiltä käytiinkin sitten seurailemassa kehiä Voittaja-16 -näyttelyssä ja Juti se pärjäsi hienosti sijoittumalla PU-kehässä ja napaten SERT:in! Hauska reissu ja ikä pidentyi nauraessa taas ehkä muutaman vuoden.. Näyttelystä sain muutaman kuvan napattua ja pistetääs tähän taas jonkinlainen sukulaiskattaus:

Helkan veli Miskajasmin Kuunloiste.
Oilin ja Raijan ukki Lumiturpa Eppu.

Oilin siskopuoli Lapinpeikon Satumainen.
Tämä oli hauska, kun mietin koiraa katsellessani, että siitä tulee jotenkin Oili mieleen elehdinnästä ja tietyistä piirteistä. Sitten vasta jonkin myöhemman luokan kohdalla tajusin luetteloa katsoessani, että miksi tämä mielikuva syntyi! :)

Oilin siskontyttö Rahkkasan Lumoava Lilja.


Oilin siskontyttö Rahkkasan Irresistible Thelma.
Unohtamatta Jutia (Staalon Lätkäjätkä), joka on sukulaispoika sekin! Oilin veljen pojanpoika siis. ;)
Lopuksi vielä pari jouluista kuvaa tytöistä. Lumitilanteet olivat niin vaihtelevia joulun alla, että joulukorttikuvatkin napattiin sisällä. Siinä ohessa jonkinlaisen yksittäisposeerauksetkin kaikista.


Oili

Hilda

Raija

Helka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti