tiistai 18. elokuuta 2015

Pikakelauksella heinä-elokuuta


Juhannusta vietettiin mökkihommissa Kaavilla. Harmittavasti, kuten muutenkin tänä kesänä, kuivat hetket olivat kortilla.


Heinäkuun alkupuolella Helka ja Hilda olivat Kuopiossa meidän luona hoidossa porukoitten kesäreissun vuoksi. Hienosti sujui.10.-12.7. heinäkuuta vietettiin Lappalaiskoirat ry:n kesäleiriä Rautavaaran Metsäkartanolla. Leirikokoonpanossa minulla oli mukana Oilin ja Raijan lisäksi Hilda, jolle leiri oli varmasti sosiaalistumiskokemuksena antoisa. Majoittuminen oli meidän kohdalla tänä vuonna ulkoilmassa, eli telttailua jes! :) Vähän kyllä etukäteen pelkäsin, että mitenhän erityisesti Hilda mahtaa asettua telttaan levolle, mutta vielä mitä! Illalla kun päivän päätteeksi telttaan kömmittiin, niin kaikki pötkähtivät samoin tein pitkäkseen teltan lattialle ja nukkuivat rauhassa aamuun saakka. Hildan kanssa osallistuttiin kerran hakuryhmään ja se pääsi hieman tekemään makkararinkiä ja löytämään (Hildan mielestä jännittävän!) metsään piiloutuneen ihmisen. Raijan kanssa testailtiin vähän agilityä ja Raija tuntui kyllä tykkäävän. Itikoita ja mäkäriä oli valtavasti! Lähdettiin paukamilla sieltä koko porukka kotimatkalle.


 Leirin päättymisen jälkeen pistäydyttiin vielä ohimennessä Rautavaaralla tapaamassa Miinaa (Miskajasmin Unelmiina) perheineen. Todella mukavan oloinen nuori neiti oli tämä Miina ja kylläpä niillä Hildan kanssa leikkiä riitti. Raijakin koitti toki osallistua, mutta Oili tutkaili mieluummin omassa rauhassaan pihaa. Miinassa näen paljon samaa kuin isäkoirassa!Miina (Miskajasmin Unelmiina) 5,5kk

Miina (Miskajasmin Unelmiina) 5,5kk

Miina (Miskajasmin Unelmiina) 5,5kk

27.7. käytiin Raijan plus Tiian tyttöjen Saivan ja Hilpan kera Savon Seudun Vinttikoiraharrastajien järjestämissä kiihdytyskilpailuissa Sorsasalossa vinttareiden vetosuoralla. En ollut varma lähtisikö Raija vieheen perään, joten varmistin ja juoksin myös itse maaliin kutsumaan Raijaa. Vaikutti kuitenkin, että Raija tuli matkan pääasiassa vieheen perässä ja koitti tarttua vieheeseen vielä sitä takaisin aloituspaikalle viedessämme. Raijan aika 60 metrin matkalla oli 6.44 ja sijoitus 17. Hilpa sijoittui 16. ja Saiva oli 20. Kaikenkaikkiaan isojen koirien luokassa oli 20 kisailijaa. Aika vauhdikkaita suorituksia nähtiin kyllä muissa roduissa! Raija ja Hilpakin pinkoivat reipasta vauhtia, mutta ihan ei lapinkoirapoweri riittänyt vertailussa muille pikakiitureille. :D Voittajakoiran (bordercollie) aika tässä sarjassa oli 4.77, eli siinä vähän vertailukohtaa.


Seuraavana päivänä 28.7. pidettiin kivat näyttelytreenit ja illanvietot grillimakkaroineen Tassutuvan kennelissä Riistavedellä. Mukana menossa oli Raija ja Hilda. Saatiin jopa napattua yhteiskuva koko osallistujakaartista! Hurjan mukava ilta oli!


Hilda ja toinen mutiainen, Saiva (Tulettaren Charlotta)

Elokuun puolelle päästyä oli pitkästä aikaa vuorossa sisarustreffit, kun Hilda(M. Ukuliina), Ellu (M. Unnikki) ja Yoda (M. Ulriitta) pääsivät leikkimään Antikkalan rinteille 5.8. Saatiin valittua treffeille jopa kuiva päivä sateiden välistä! Edellisistä porukan treffeistä olikin aikaa, kun viimeksi pienet mustat pallerot painaltivat menemään yhdessä huhtikuun lopulla. Paljon olivat Ellu ja Yodakin kasvaneet viime näkemältä! Hilda vaikutti kuitenkin olevan suurin porukasta nyt. Leikit menivät hyvin yksiin tytöillä. Hyvin hoidettuja ja kasvatettuja nämäkin tytöt, olipa mukavaa taas nähdä! :)

Yoda (Miskajasmin Ulriitta) 6kk

Yoda (Miskajasmin Ulriitta) 6kk
Ellu (Miskajasmin Unnikki) 6kk

Ellu (Miskajasmin Unnikki) 6kk
Hilda, Yoda ja Ellu

Yoda, Hilda ja Ellu

Ellu, Yoda ja Hilda, takana Oili

Oilista ja Hildasta nappasin myös yhteiskuvan pentutreffipäivänä, kun Hilda vietti minun luonani pari päivää kaupunkielämässä. Raija oli sillä välin vaihdokkina Kuuslahdessa.

Oili 5v 6kk ja Hilda 6kk - aikalailla samoissa mitoissa jo ollaan!

8.8. ajeltiin Tiian, Saivan (Tulettaren Charlotta) ja Hilpan (Talvikylän Metsänhaltia) kanssa retkelle Leppävirran Orinorolle. Päivän piti olla ennusteiden mukaan kuiva ja lämmin, mutta niinpähän vaan ehdittiin sada reitin varrella hieman ukkosta ja vettäkin. Mutta eipä se mukavaa retkipäivää haitannut, eikä edes kastellut läpikotaisin. Orinoro ihastutti kyllä suuresti vaihtelevalla luonnollaan ja rikkaalla eläimistöllään ja kasvistollaan! Oli kyllä niin montaa metsätyyppiä matkan varrella ja nähtiin paljon perhosia, sammakoita, sisiliskoja ja jopa kämmeköitä. Itse Orinoron rotko oli myös hieno näkemys. Taukopaikalla nautiskeltiin makkaraa ja muita eväitä, ja muutoinkin saatiin kyllä tunteja retkeen uppoamaan ihmetellessä luontoa jne.

Saiva ja Hilpa edessä, Oili ja Raija taustalla.

Oili osasi ottaa tauon levon kannalta.

Puruluuhetki.Oili
Raija


Loppuun vielä tasapuolisuuden nimissä pari kuvaa lopuistakin Miskajasmin U-pennuista. :) Näilläkin molemmilla neideillä menee kuuleman mukaan kivasti!

Riina (Miskajasmin Unariina) 5,5kk Mikkelistä
kuva: Taru Vallius

Riina (Miskajasmin Unariina) 5,5kk Mikkelistä
kuva: Taru Vallius

Riina (Miskajasmin Unariina) 5,5kk Mikkelistä
kuva: Taru Vallius

Ulle (Miskajasmin Uljaana) 5,5kk Ranualta
kuva: Liisa Polojärvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti