sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Mitä kuuluu?

Kuuslahden jaostosta Helka voi hyvin, mutta hieman pitäisi saada painoa alaspäin. Pohjavillojaan on nyt mukavasti vaihtanut pitkästä aikaa. Tuoreimmassa kuvassa Helkalla ikää 8v 3kk.Hilda on kasvanut valtavasti ja hampaatkin ovat jo isoilta osin vaihtuneet. Herttainen ja leikkisä koiralapsi, jolla on mukavasti äidiltään perittyä itsenäisyyttä ja itsepäisyyttä. Hildaa on välillä jahdattu pitkin naapureiden pihoja, niinkuin äitiäänkin aikoinaan. Hildalla ikää kuvassa 18,5vko. Ihan nätisti ja tasapainoisesti kasvanut. Hyvin siitä näkyy Oilin vaikutus, mutta myös isä-Otolta on selkeästi tullut piirteitä. Naamasta löytyy sitäkin näköä ja erityisesti rungossa ja mittasuhteissa näkyy Ottoa. Minä tykkään, että on hieman pidempi rungoltaan kuin Oili ja hieman emäänsä jämäkämmänkin oloinen! Kasvukäyrä on mennytkin suunnilleen samaa tahtia Raijan kanssa painon suhteen. Korkeutta ei ole tullut kertaakaan mittailtua vielä.Oilin elossa on ollut vähän harmeja toukokuun puolen välin jälkeen jolloin Oili ei yhtäkkiä halunnut hypätä autoon, sänkyyn, sohvalle ja vingahteli äkkinäisiä liikkeitä tehdessään esim. leikkiessään. Tämän havainnon jälkeen käytiin parin viikon sisään kahdesti fyssarilla, koska tunsin sen hyppäämättömyyshavainnon jälkeen olevan jumissa takapäästä. Lanne-/lantioseutu olikin kovasti jumiutunut ja toisella kertaa ne jumit saatiin kaikki auki. Jo ekan hieronnan jälkeen Oili oli paljon parempi ja pirteämpi, joten ehti jo toivoa vaivan olleen lihasperäistä. Muutama päivä viimeisimmän hierontakerran jälkeen Oili ei kuitenkaan edelleenkään halunnut hypätä, eikä halunnut venyttää takasiaan taaksepäin kunnolla. Se ulahteli yrittäessään leikkiä ja kiivetessään autoon. Lanteessa/lantiossa ei lihaksissa tuntunut aristusta alle viikko sitten käydyn viimeisen hieronnan jälkeen.

Suunnattiin siis eläinlääkäriin röntgeniin. Kuvat otettiin kaula- ja selkärangassa, ja niissä ei näkynyt mitään huonoja muutoksia. Tilanne siis ennallaan kolmen vuoden takaisiin kuvin nähden. Lonkissa taas näkyi heti, että oikean lonkan tilanne oli huonontunut ja se oli entistä löysempi. (Kolme vuotta sittenhän Oilin lonkat lausuttiin tuloksella C/C ja niissä oli hieman löysyyttä ja mataluutta lonkkamaljoissa.) Lisäksi reisiluun kaulaan oli jo paksuuntunut hieman, eli sinne on kehittynyt alkavaa nivelrikkoa. Oletuksena siis tällä hetkellä, että kipuiluja aiheuttaa lonkkatilanne. Oili on nyt syönyt pari viikkoa kipulääkettä(Norocarp) ja Arthroflexi-nivelvalmistetta. Ensi viikolla mennään taas lääkäriin ja mahdollisesti testataan Cartrophen-pistossarjaa.

Oilin lonkkien tilanne 10.06.2015:


Mikä Oilin oireilun lisäksi nyt tietenkin harmittaa on se, etteivät oireet ilmaantuneet jo ennen pentusuunnitelmia.. Mutta eipä vielä toukokuun alullakaan arvannut mitään tästä, elettiin vielä ihan normaalia elämää. Näillä tiedoin on kuitenkin nyt vaan mentävä, eihän tässä harmi kyllä enää jossittelut auta. Mutta tulipa karu muistutus siitä, että ei pidä liikaa tuudittautua siihenkään, että C:n lonkat jotka eivät oireile ulospäin, olisivat välttämättä terveet ja kivuttomat nuorellakaan koiralla. Oilikin on kuitenkin ollut elämänsä ihan normaalilla lihaskunnolla varustettu ja liikkunut päivittäin. Kulmauksiltaanhan se on niukahko niin edestä kuin takaa, muttakuitenkin tasapainoisesti niukka molemmista päistä.

Oili 5v 4kk. Turkki tässä jo kasvun alulla ja hurjaa vauhtia sitä on nyt kuvan jälkeen lisääkin tullut.


Raijalle kuuluu hyvää ja se on oma reipas, iloinen itsensä. Juoksut tulivat toukokuun lopulla taas seitsemän kuukauden välillä ja nyt nekin on jo juostu pois. Kahden vuoden ikäkin täyttyi jo kuukausi sitten.Oilin jälkikasvusta ollaan saatu mukavia kuulumisia ja pennut on olleet mieluisia omistajilleen. Ellu (M. Unnikki) kanssa ollaan tavattu pariin kertaan Ellun vieraillessa Kuopiossa ja huhtikuun lopulla meillä oli kolmen pennun yhteistreffitkin, kun mukana olivat Ellun lisäksi Hilda (M. Ukuliina) ja Yoda (M. Ulriitta). Kylläpä siskoksilla leikkiä ja vauhtia riitti ihan väsyksiin asti. Kesäkuun alussa tapasin myös yllättäen Miinan (M. Unelmiina) työpaikan parkkipaikalla. Olin itse vielä töissä, joten kauaa ei ollut aikaa rupatteluille, mutta ehdin käydä hieman Miinaa paijjaamassa. Reippaan oloinen neitokainen oli sekin! Hauska miten sen tunnistikin persoonallisesta värityksestään edelleenkin, kun toisella puolen parkkapaikkaa sitä alkuun katselin ja mietin, että nyt muuten täsmää kaikki värimerkit Miinaan! En tosiaan ollut sitä tavannutkaan Maavedeltä lähdettyä. Miinan kanssa ollaankin sovittu tapaavamme jossakin vaiheessa kesää paremmalla aikaa. Ullen (M. Uljaana) ja Riinan (M. Unariina) kanssa ei olla tavattu, mutta kuulumisia on niiltäkin suunnin saatu.

Ellu (M. Unnikki) 16vko


Yoda (M. Ulriitta) 12,5vko


Kolmen pienen mustan menoa pentutreffeiltä. Yoda edellä, Ellu ja Hilda perässä.


Itselläni on jo loman ykkösosa, eli viikon pätkä vietettynä ja loput viikot sitten elokuun tienoille. Parin viikon päästä ollaankin suuntaamassa tyttöjen kanssa Lappalaiskoirat ry:n kesäleirille Rautavaaran Metsäkartanolle 9.-12.7. Sen erikoisempia kesäsuunnitelmia ei taida ollakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti