perjantai 13. maaliskuuta 2015

Pennut 5vko 6vrk

Pennut ovat jo ylittäneet kuuden viikon iän ja enää vajaa viikko, kun ne alkavat lähteä omiin koteihinsa! Aika menee nopeasti.

10.3. lähdettiin iltapäivästä pentujoukon kera kohti Pieksämäkeä ja eläinlääkärin tarkastusta. Sitä ennen pennut olivat jo viipottaneet pihalla ja nappasin niistä muutamat tuoreet kuvat. Automatkat sujuivat molemmin sivuin hyvin. Alkuun matkaan lähdettyä kuulin muutaman vaimean vinkaisun takakontista, mutta sen jälkeen siellä oli hiljaista sakkia. Kukaan ei ollut voinut pahoin, ei ollut oksennusta ja kuolaa havaittavissa - mainio juttu ja hyvä ensimmäinen autoilukokemus!

Pentutarkastukset sujuivat hyvin, mutta vähän tyttöjä tietysti jännitti lääkärin käsittelyssä pöydällä. Pennut saivat nyt myös mikrosirut niskaansa. Niiden laittaminen menikin nätisti. Ainoastaan Uljaana hieman kiljahti mikrosiruneulan pistoa. Tarkastuksen osalta pennuilla oli muuten kaikki asiat kunnossa ja normaaleja, paitsi Unnikilla ja Unariinalla tällä hetkellä lievät alapurennat. Ne olikin havaittu jo aiemmin viikon sisään, että yllätyksenä se ei siinä tilanteessa tullut. Eläinlääkäri sanoi, että joissakin tapauksissa purennat korjaantuvat vielä leukojen kasvaessa, mutta tässä vaiheessa on vaikeaa ennustaa, miten näiden purentojen kanssa käy. Ainakaan alapurennat eivät tässä vaiheessa ole kovinkaan voimakkaat ja hampaat ovat ns. omilla paikoillaan ja kulmahampaat omissa koloissaan.

Harmillista sinällään tietysti nämä alapurennat ja tulivathan ne vähän yllätyksenäkin, kun ei lähisuvusta kovinkaan läheltä keksitty alapurentatapauksia. Mutta onneksi alapurenta on kuitenkin vain kosmeettinen vika ja sehän on tosiasia, että purentavioista ei yleensäkään ole mitään haittaa(niiden pitää olla jo todella voimakkaita, että niistä ilmaantuu haittoja ja se on ilmeisesti melko harvinaista) normaalissa koiranelämässä. Ainoa asia, mitä purentavirhe rajoittaa on näyttelyitä ja jalostushaaveita. Senkin puoleen tämä oli nyt vähän harmillista, että tytöistä Unariinan oli alunperin tarkoitus jäädä minulle ja siskolleni yhteisomistukseen. Nyt piti kuitenkin tehdä suunnitelman muutos ja Ukuliina muuttaakin Kuuslahteen.

Tarkastusreissulta tultua pennuilla olikin yllättäen vielä mahdottomasti virtaa ja sisällä ja ulkona pidettiin vielä melkoiset leikkituokiot, ennen kuin maltettiin sammua unten maille.

Loppuun vielä kuvia päivää vajaa 6-viikkoisista. Loput kuvat ilmaantuvat taas jossain vaiheessa kuvagalleriaan osoitteeseen http://parviasa.1g.fi/kuvat/Kasvatit/Miskajasmin+U-pentue/5vko6vrk/, kunhan saan uuden tietokoneen ostettua jossakin välin. Aiempi palvelijani meni hajoamaan totaalisesti viime lauantaina, eikä sitä enää pysty laittamaan kuntoon.

Ulriitta


Ukuliina


Uljaana


Unnikki


Unariina


Unelmiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti