maanantai 21. lokakuuta 2013

Kasvukuulumisia ja Kuusamon kutsu

Raija on taas varttunut sitten viime tekstin ja tässä tällä hetkellä tuoreinta kuvaa viikon takaa, eli 20-viikoisena (4,5kk). Peitin karvaa on nyt parin viikon sisään alkanut ilmestyä juovaksi selälle. Hampaita varisee ja kasvaa myös kovaa tahtia. Yläkulmurit ja isoimmat poskihampaatkin ovat jo saaneet kyytiä, eikä siellä suussa enää aivan hurjan montaa maitohammasta ole. Sisäsiisteysasioissakin on tapahtunut jo viime aikoina edistystä ja vahinkoja sattuu harvemmin. Nekin yleensä vain minun töissä ollessa. Päivä venyy kuitenkin matkoineen aina yhdeksän tuntiseksi, niin onhan se vielä vähän pitkä aika päiväsaikaan pidättää. Öisin ei olekaan nyt hetkeen tainnut tarpeita tulla. Mitat olivat viikko sitten 42cm ja 11,8kg. Tälle viikkoa en ole vielä ennättänyt mittoja ja kuvia ottaa.Tässä joka typystä vielä tuoreinta naamakuvaa:
(Kerttu - Helka - Oili - Raija)

 
 

Pari viikkoa sitten sain myös mummon ja penskan pysymään hetken aikaa paikoillaan yhteiskuvassa. Kylläpä sitä tästäkin kuvasta jo havahtui, että onpa se Raija jo iso!


Kerttu 14,5v. ja Raija 4kk

Ensi lumikin sateli viime viikon puolessa välin tyylilleen uskollisena koululaisten syyslomaviikolla taas tänäkin vuonna. Raija oli hieman ihmeissään, että mitä tämä valkoinen on ja oli innoissaan syömässä sitä! ;) Oili taas tapansa mukaan kieriskeli useaan kertaan ja sitä kieriskelyä onkin sitten sen jälkeen ulkoillessa riittänyt.

Nyt edellisenä viikonloppuna kävin perjantaina vaihtamassa Raijan Helkaan ja Helka tuli yhdeksi yöksi kerrostaloasukiksi minun ja Oilin luo. Helka oli vähän ihmeissään kyllä järjestelystä ja näytti välillä hieman kysyvälle, että joko kohta pääsen takaisin äidin luo omaan kotiin. ;) Lauantaiaamuna napattiin sitten Milla ja Wagner kyytiin ja suunnattiin auton nokka kohti Kuusamoa ja Pientä Karhunkierrosta! Matkaan meni viitisen tuntia ja välillä pysähdyttiin pissa- ja syöntitauolle. Iltapäivästä oltiin sitten jo Karhunkierrosten lähtöpisteessä ja niin sitä käytiin retkeilemässä 12km:n mukava lenkki! :) Sää oli muuten hyvä, pientä pakkasta ja vähän lunta, mutta paikoin tuuli oli kyllä varsin kovaa ja viileää. Olipa kyllä upeita koski- ja rotkonäkymiä reitin varrella! Bongattiin myös kuukkeleita, jollaista allekirjoittanut ei ollut koskaan aiemmin nähnytkään. (Ja Kuusamossakinhan olin vasta ekaa kertaa elämässäni nyt!) Helka ja Oili olivat tietenkin erittäin innoissaan lenkkeilystä luonnossa ja vieläpä uudessa paikkaa ja saisin niitä vähän välillä jarrutella. Mallikkaasti käyttäytyivät, vaikka liikkeellä olikin myös paljon muita reitin kiertäjiä. Kuuden maita illasta ja päivän jo hämärtyessä palailtiin sitten kierrokselta tyytyväisinä autolle ja suunnattiin Rukalle motelliin majoittumaan. Koirat makoilivat illan tyytyväisinä ja raukeina ja kylläpä kaksijalkaisillekin uni maistui makeasti jo varhain sitä iltana. Sunnuntaina heräiltiin jo hyvissä ajoin ja levänneinä, syötiin aamupalat ja tehtiin pieni pissalenkki, jonka jälkeen lähdettiin taas taittamaan matkaa kohti kotia ja Siilinjärveä. Nyt paluumatkalla näkyi vielä menomatkaakin enempi poroja aamupalailemassa siellä täällä tien vieruksilla jo jopa keskellä ajokaistaakin. Oili huomasi sarvipäät ainakin yhdessä vaiheessa, mutta katseli niitä aivan hiljakseen. Helka ei ilmeisesti missään vaiheessa poroja huomannut, kun oli käpertyneenä penkille. Luulen, että muuten olisi murinaa tai haukkua irronnut. ;)

Mutta olipa erittäin kiva retki! Toivottavasti tämä tehdään joskus uudelleenkin, tai vaikkapa pidempänäkin.. ;) Ohessa vielä kuva Oilista ja Helkasta jostakin vaiheesta rettiä korkeista maisemista.Lopuksi vielä kuva Oilin ja Raijan läheisistä torkuista. Raija tosin havahtui minun kameran rapisteluihin. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti