tiistai 13. heinäkuuta 2010

Huh hellettä!

Kyllä lämmintä piisaa! Meillä on kotosalla lattiat täynnä lapinkoirantaljoja. Ulko- ja sisälämpötiloissa ei ole nyt juurikaan eroja - kuuma on joka tapauksessa! Olohuoneessa tuulettimen edessä paikat ovat myös koirien toimesta hyvin vallattu.

Viime aikoina on nyt ollut mökissä ihan mukavasti eloa. Viime viikonloppuna meillä oli vuorokauden verran hoidossa Oilin kaveri Priita (Miskajasmin Priitta) ja tällä hetkellä laumanjatkeena on gordoninsetteri Touho (Xenaran Back In Time). Oili oli Priitan hoidossa ollessa niin väsynyt, etten ole sitä varmaan ennen niin väsyneenä nähnyt! :D Uloskin sai oikein pyytää ja moneen kertaan. Sen verran paljon tuli vissiin painittua ja touhuttua. ;) Touhon kanssakin tekisi Oilin mieli välillä vähän remuta, mutta onhan se Touho aika iso leikkikaveri. Helka sitä aina välillä juoksuttaa tuhatta ja sataa ympäri pihaa. Helkasta on niin kiva juosta karkuun jotakuta ja kovaa. ;)

Tänään käytiin Kertun ja Helkan kanssa lääkärissä. Pääasiana Helkan rokotukset ja nyt on sitten nelonen ja rabies laitettu kolmeksi vuotta etiäpäin. Kerttu lähti mukaan näyttämään silmänäppyläänsä(ollut siis silmäluomessa jo ainakin vuodesta 2006 asti), joka on nykyään melko iso ja hieman hankaa silmää ilmeisestikin, koska kesän aikana silmä on vuotanut enemmän. Pariin kertaan näpystä on tullut hieman vertakin. Lääkäri katsoi näppylää ja sanoi sen olevan jokin tukkeutunut tiehyt, joka pitäisi olla ihan helppo saada hoidettua. Ensi keskiviikolle, 21.7., on sitten varattuna aika, jossa näppy avataan kevyessä rauhoituksessa. Ei pitäisi kuulemma olla kuin jokusen minuutin kestävä toimenpide.

Illalla käväistiin Kertun kanssa helteestä huolimatta Siilinjärven kennelkerhon mätsärissä Kasurilassa. Mukavasti saatiin varjopaikka jo ennen kehää ja Kerttu siellä sitten varjossa odotteli keskenään sen aikaa, kun minä seurailin pienten pentujen kehää Kertun vuoroa odotellessa. Pariksi saatiin isojen aikuisten kehässä australianpaimenkoira. Kerttu jaksoi hienosti seistä, mutta ravatessa nenä veti koko ajan maata kohti. Ansaitusti hienosti esiintynyt aussie sai siis punaisen nauhan ja Kerttu sinisen. Sinisten kehässä oli yhteensä kymmenkunta kilpailijaa ja Kerttu valittiin neljän jatkoonpääsijän joukkoon. Nyt ravailut menivät vähän paremmin, eikä enä käynyt maassa kuin pariin kertaan, mutta olishan se paremminkin voinut mennä. ;) Sijoitus Kertulla neljäs ja palkinnoksi saatiin ruusuke ja siankorvapussi.

Oilin kanssa ollaan treenattu näyttelyjuttuja ja hampaitten katsomisia kotosalla. Vähän se koittaa venkuloida vieläkin hampaita katsottaessa. Ravaamiset ympäri, eestaas jne. sujuu näin kotosalla ainaskin jo ihan hyvin. Seisomaan se osaa jäädä itse jo, mutta välillä asentoa pitää vähän vielä korjata. Kestoa tietenkin tarvitaan seisomiseenkin vielä, malttia ei ole vielä kamalan paljoa. Huomenna taidetaan lähteä taas näyttelytreeneissä koirien keskuudessa käväisemään - Rautavaaran erkkari(31.7.) ja Kajaanin pentunäyttely(15.8.) lähestyvät!


Oili 23vko 3vrk - tyylinäytettä seisomisesta, mitat tällä hetkellä 43cm ja 11kg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti