lauantai 22. toukokuuta 2010

Helka Siilinjärven ryhmiksessä


Tänään oli Helkan vuoro näytelmöidä pitkästä aikaa ja niin suunnattiin oman kylän ryhmikseen. Näyttelypaikalle päästiin Helin ja porukoittensa kyydillä ja Helka oli mielissään Helin näkemisestä. Velipuoli-Severiä (Miskajasmin Olkihattu) ja Eemeliä taisi myös olla ihan kiva nähdä sen mielestä. ;)

Näyttelypäivä oli aurinkoinen, muttei onneks ihan niin paahtava kuin mitä joskus aiempina vuosina on ollut. Ennen lappalaiskoirien esiintymisvuoroa käväisin kehässä Murre-pohjanpystykorvan kanssa ja sitten vietinkin aikaa kehän reunalla kuvaillen. Helka odotteli rauhassa kevythäkissään vähän matkan päässä. Ennen kehää sitten, kun koitettiin etsiä pissapaikkaa Helkalle, upposin aika lahjakkaasti ojaa ylittäessäni mutaan ja kengät vaihtoivat väriä mustasta ruskeiksi. ;D Mutta eipä me annettu kenkien häiritä ja kehässä esiintymiset meni oikein hienosti. Juostessa Helka oli ehkä hieman laiska, mutta seistä malttoi hienosti ja tuomaritätikin sai tutkia ilman ongelmia. :) Tanya Ahlman-Stocmari arvioi Helkan lopulta H:n arvoiseksi arvostelulla:

"Lyhytrunkoinen, narttumainen kokonaisuus, jolle toivoisi lisää raajaluustoa, samoin kuin itse runkoa. Kookkaat leveäkantaiset korvat. Vaaleat silmät. Alaleuka saisi olla voimakkaampi. Ei tänään parhaassa karvapeitteessä. Riittävästi kulmautunut takaa. Kapealinjaiset liikkeet. Avoin häntä liikkeessä. Esiintyy hyvin."Mikäpäs siinä, tyytyväisiä ollaa ja kyllähän se arvostelu Helkasta kertoo. :) Ensimmäistä kertaa tosin taisi nyt tulla maininta lyhytrunkoisuudesta. :D Ja turkista sen verran, että Helkahan on nyt aikalailla parhaimmassa turkissaan - kaulalta ainoastaan on karvankasvu vielä karvanlähtöjen jälkeen kesken. ;D

Mukavaa oli nyt myös nähdä, miten Helka suhtautui Justiinaan (Fihtolas Justiina), jonka kanssa ei olla treffailtu ties kuinka pitkään aikaan. Helka heittäytyi Justiinan nähdessään oikein selälleen ja oli muutenkin hyvin mielissään Justiinasta, vaikka harvoinhan se varsinkaan narttukoirista tykkää. Kai se vaan vieläkin muistaa Justiinan kevana kaverina. :)

Oikein onnistunut päivä: kiva esiintyminen, mukava seura, hyvä sää ja ennen kaikkea hienoja lappalaiskoiria! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti