keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Oilin ensimmäiset rokotukset ja muuta yleistä elämää

Voi kun sitä joskus saisikin aktiivisesti kirjoitettua! Sitä päivää odotellessa.. Edellisestä päivityksestä on vierähtänyt jo useampi viikko ja tässä välissä on ehtinyt taas tapahtua yhtä sun toista. Suurinpana maininnan arvoisena asiana voisin omalta kohdaltani todeta paljolti työtunteja vieneen päättötyön palauttamisen sekä myös pitkään koontiaan odottanut trimmausportfolio koki tavoitteena olleen ulkomuodon saamisen ja palautuksen. Näitten palauttamisen jälkeen minulla onkin vihdoin ollut jotain elämäksi kutsuttavaa ja ihanaa kun on saanut nauttia keväästä. Lumetkin tuntuvat kadonneen pois aivan hetkessä ja lumilämpäreitä on enää vain siellä täällä. Leskenlehdetkin kukkivat ja kuovit kovasti huutelevat, ettei järven jäälle ole enää mitään asiaa. Nyt tulevaille perjantaille, 30.4., olisikin sitten tiedossa reissu Kannukseen ja päättäjäisjuhlat.

Oilin kanssa ollaan käyty silloin tällöin vähän tekemässä kävelylenkkejä ja hihnassakulkemisharjoituksia lähialueella ja haettu häiriötä läheisen ala-asteen laitamilta sekä Siilinjärven keskustasta. Se tuntuu suhtautuvan aivan loistavasti kaikkeen ympärillä olevaan ja tapahtuvaan. Kylillä käydessäkin se vaan katseli kiinnostuneesti ohitse vilistäviä autoja, peräkärryjä, mopoja ym. Kaikkia ihmisiä se on tähän mennessä tykännyt ja halunnut kovasti tervehtiä ja muihin koiriinkin se suhtautuu rennon kiinnostuneesti. Hassua miten se onkaan niin erilainen pentu kuin mitä Helka oli. Sisätiloissa se on hyvin touhukas ja tykkää puuhailla lelujensa kanssa. Leikkiminen ihmisten kanssa sujuu myös hienosti, vaikkei sitä pahemmin olla harjoiteltukaan ja tällä hetkellä se tulee oikein haastamaan leikkiin lelunsa kera ja välillä vetoleikeissä on tehosteina oikein murinatkin. ;) Ulkona Oili viipottaa edelleen menemään rohkeasti ja luoksetuloja koitetaan koko ajan edelleen työstää. Sitä itsenäisyyttä kun löytyy, eikä välttämättä olla aina niinkään riippuvaisia omistajasta. Kynsienleikkuut ja harjaukset ovat nyt viimeaikoina saaneet aikamoista venkoilua ja kaameaa huutoakin aikaan, mutta nyt tässä pari päivää sitten kaikki sellaiset sujui jo hyvin ja melko rauhassa. Jospa se hikinen työ siitä vielä palkitaan!Kerttu on saanut kestää Oililta kyllä aikamoista käsittelyä ja pentu vaan roikkuu parrassa kiinni muristen. Välillä Oilin menoa tässä asiassa joutuu kyllä vähän rajoittamaan. Kerttu sitä niin harvoin itse komentaa kunnolla. Leikkikaverikseen Kerttu on kyllä nyt alkanut Oilin hyväksyä ja välillä se saa sellaisen leikkimispuuskan ja viikottaa tuhatta ja sataa pihalla ympyrää antaen Oilille välillä oikein kunnolla leikkikuritusta. Tästähän Oili tietenkin on kovasti mielissään, kun Kerttu sen kanssa intoutuu leikkiin!Helkan ja Oilin totutusprojekti on sillä mallia menossa, että Helka pystyy erittäin hyvin olemaan samassa tilassa Oilin kanssa, jos sen tunkeilevat pääsyt vain Helkan luo estetään. Tämä on tapahtunut nyt niin, että Oili on hihnassa ja sitten ollaan vaan oltu samassa tilassa. Haistella Oili saa Helkaa jos sen kohteliaasti ja enempiä höösäämättä tekee. Yhtenä päivänä, kun Oili oli tarhaelämää opettelemassa, Helka oli siskojen mukaan kuulemma leikkinyt Oilin kanssa häkkiverkon läpi. Hitaanlaisestihan tämä edelleen etenee, mutta toivottavasti sitten totutus tuottaakin hedelmää jossain vaiheessa. Eilen, 27.4., tuli muuten myös kuluneeksi kolme vuotta siitä, kun Helka haettiin uuteen kotiin kasvattajan luota.

Tänään käytiin sitten Oilin kanssa vierailemassa eläinlääkärisedän luona ja se sai nyt sitten ensimmäisen rokotuksensa, joka sitten kuukauden päästä tehostetaan. Oili käyttäytyi tapansa mukaan reippaasti. Odotushuoneessa se olisi halunnut hirveästi tutustua sekarotuiseen koirapoikaan, joka sekin oli ensimmäisiä rokotuksiaan tulossa hakemaan. Lääkärisetä oli Oilin mielestä hurjan mukava tyyppi, kuten myös avustajansa, eikä piikkiä nahkassakaan huomattu lainkaan siinä sedän tarjoamia kuivanappuloita pöydältä suuhun imuroidessa. Puntarilla käytiin samalla ja se näytti 6,6kg. Hieman nousua ilmeisesti siis sitten viime perjantain tullut, jolloin kotivaaka näytti 6,3kg. Huomenna tuleekin sitten jo huimat kolme kuukautta ikää Oilin mittariin!Viikon sisään Oili on nyt myös saanut samanmielistä leikkiseuraa, kun tavattiin Siilinjärven maastoissa ensin kuukautta vanhemman suomenlapinkoiranarttu Priitan (Miskajasmin Priitta) kanssa painien ja juoksentelujen merkeissä sekä nyt eilen illalla Priitan lisäksi Antikkalan metsissä Kuopiossa oli painimassa myös Oilin veli Kuopiosta, eli Rymy-poika (Dagolas Quumakalle). Ihanan oloinen lapsukainen tämä velipoikakin, kuten myös Priita! Oililla on ollut kovasti hauskaa niiden kanssa leikkiessä. Eilen ulkomuotokin oli melkoinen tapaamisen jälkeen, kun tietenkin vesisade sattui treffiajankohdalla. Oli melkoisen näköisiä lapinvesikoiria, mutta pääasiahan se että hauskaa piisasi! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti