sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Kesää


Siilinjärvellä vietellään kesälomaa. Minulla alkaa olla nyt kesäloma lopuillaan ja sitten loppu kesä vietetäänkin työssäoppimisen merkeissä kennel Miskajasminilla. Mielenkiinnolla odottelen loppukesääkin. :)


Lämmintä ilmaa on viime aikoina piisannut, mutta se ei ole Kertun ja Helkan menoon paljoa vaikuttanut. Kerttu odottaa lenkkejä yhtä innokkaasti ja Helka touhuaa omiaan entiseen tapaan. Tuulettimen Helka muistaa kyllä edelleen hyödyntää sisätiloissa ollessa ja sen edessä on mukava nukkua. Ulkoa löytyisi tyttöjen mielestä nyt kaikkea mielenkiintoista: Kerttua kiinnostaisi erityisesti räkätinpojat ja Helka on osoittautunut mestarilliseksi siilinpaikantajaksi. Lähes joka ilta jostain päin pihan pusikoista kuuluu raivokasta haukkua, kun Helka ilmoittaa siilin löytyneeksi. Punkkeja tuntuu kuhisevan joka puska tällä hetkellä ja onpa tytöistä joutunut irroittelemaan muutaman punkin kesäkuun alkupuolella laitetusta Frontlinesta huolimatta.


Rannalla ollaan käyty kahlailupuuhissa koirien kanssa ja tänään lenkkeilyn yhteydessä yllätyksekseni Helka lähti uimaan perääni, kun pulahdin vilvoituksen toivossa veteen. Kerttukin kävi sitten mieluusti pariin kertaan uimassa, kun sitä hihnan kera rannassa käytin. Lenkkeilyllä oli menossa mukana tänään myös Milla kera gordoripoika Touhon. Touhosta vaikuttaa alkavan tulla mieleinen kaveri Helkalle ja tänään vedettiin leikkirundia pihassa heti Touhon tultua. Lenkillä kaksikko viiletti pitkin puskia irrallaan ja vaikutti olevan todella kivaa.


Helkan valeraskaus on jo paremmalla mallilla, eikä vauvoja enää juurikaan hoidella eikä valmistella pesää. Pihalla kyllä tekee vielä joskus kuitenkin mieli käydä mylläämässä sopivissa kolosissa. Mutta ehkäpä tämä tästä nyt menee jo piakkoin ohi.


Kesä-Kerttu
Kesä-Kerttu


Puuha-Helka
Puuha-Helka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti