perjantai 15. toukokuuta 2009

Esineet kadoksissa - vaan ei enää


Käytiin tänään Helkan kanssa treenimässä esine-etsintää pihalla ja voi juku että meni hyvin! Meidät esineruutupuuhissa nähneet voivat kyllä sanoa että täh ja anteeksi mitä, mutta totta se on - se etsii ja hakee esineitä! :D Tai sitten tää on vain jotain "kyllä se kotona osaa" -kastiin menevää..


Piilottelin siis tuohon lähipusikkoon neljä esinettä: pehmeää, kumista, tapettua tennispalloa ym. Helka malttoi nätisti odottaa paikoillaan ja kun olin lähettämässä sitä se meinasi varastaa lähdön! Ekan se toi hyvin nopsaan ja toisellekin haulle lähdettiin vauhdilla. Siinä kesti pidempään, enkä nähnyt koiraa sen touhutessa ja mietin jo, että niinköhän tuo sitten jäi vaan omiaan nuuhkuttamaan sinne. Sittenpä se sieltä kumminkin riensi kohta lelu suussa. :) Kolmaskin esine paikantui ja meinasin siinä sitten etten enää sitä neljättä etsitytä, kun meni niin hyvin, mutta Helkapa oli sitä mieltä että ei sinne mitään jätetä ja lähti vähän omine lupineen hakemaan. Aattelin sitten että no anti mennä vaan jos intoa on ja sanoin käskynkin sen perään. Että eipä sitten tarvinnut itse käydä vikaa esinettä sieltä noukkimassa, vaan sain sen ihan käteen kannettuna. ^^ Loppuun tehtiin vielä yksi innostava lelun haku heinikosta, niin että viskasin sen vaan puskaan ja lähetin Helkan hakemaan.


Etsintöjen jälkeen tehtiin vielä parit liikkeestä seisomiset ja luoksetulot. Seisominen alkaa olla jo kivasti hallinnassa, vaikka senkin kanssa oli välillä niin hankalaa. Luoksetuloissa se ei näköjään oikein vielä tiiä tulisko se eteen vai sivulle suoraan. Ja oikeestaan en minäkään tiiä kumpaan sen haluisin. Eteentuloa se kuitenkin ehket useimmiten tarjoaa.. Noo sitä kehitelkäämme ja reenikäämme enempi.


Muutenkii ollaan viime päivinä nyt tokoiltu ahkerammin ihan pieninä pätkinä. Seuraamisia, käännöksiä, liikkeestä maahanmenoja ja seisomisia vuoropäivin ja hyppyynkin on näköjään tullut jo jotain tolkkua ja koira alkaa jo lentää sinne hypyn taa usein ilman suurempia apuja. Paikkamakuiltiin myös muutama päivä sitten, mutta se oli jokseenkin aika levotonta. Kentällä oli joku treenimässä ja me nurmikentällä. Kovasti pyöri pää ja palkkasin siinä minuutin kohdalla, jonka jälkeen vielä päälle minuutti jatkettiin. Sitäkin vaan lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti