sunnuntai 9. syyskuuta 2007

Kuulumisia ja Helkalla ikää jo puoli vuotta


Helka ihan melkein 6kk
Helka päivää vaille 6 kk (26 vko 1 vrk)


Tultiin nyt taas kolmen viikon tauon jälkeen käyään kotona, kun minulla itselläni oli viimeisen viisaudenhampaan poisto perjantaina, joka onneksi sattui olemaan vapaata koulusta muutenkin. Kerttu ja Helka olivat taas mielissään toistensa näkemisestä, erityisesti Helka, joka ruikki ilopissiä pitkin pihaa, kun oli niin iloinen. Monta kertaa päivässä ne ovat nyt pistäneet hirmuista rallia pitkin pihaa ja sisälläkin painineet. Puruluita on myös syöty ahkerasti, vaikka Kertulle ei olekaan luut nyt Helkan poissaollessa maistuneet moneen viikkoon.


Kämppäkaveri Sandohm ja Helka(25 vko) juoksemassa koulun pellolla
Helka kämppäkaveri Sandohmin kanssa juoksemassa koulun pellolla

Viikot menee edelleen tosi nopeasti Kannuksessa ja toissa viikolla meillä oli sellaiset lähtötasonkartoitukset osaamisen suhteen. Piti pujotella koiran kanssa kolmen muun koirakon läpi, testattiin luoksetuloa ja sitten oli sellainen 5 minuutin hetki, jolloin piti näyttää koiran osaamista ja sitä miten koiran kanssa leikkii. Aikuisilla koirilla oli vielä lisänä paikallamakuuta, pennuilla testaus oli vähän enemmän helpotettu. Pujottelut meni yllättävästi oikein hyvin ja Helka piti hyvin kontaktia minuun ja makupaloihin. Yhdessä vaiheessa paikallaan ollessa ja jonkun koirakon meitä kiertäessä Helkan keskittyminen kyllä herpaantui kerran ja sitten piti vähän haukkuakin ohi menevälle. Luoksetulossa ei ollut ongelmia vaan Helka tuli suoraan luokseni, kun se päästettiin hihnasta irti kauempaa. Itse ilman avustusta se ei kyllä olisi niin kauaa todellakaan paikallaan pysynyt vielä. ^^ Tuossa yksilösuorituksessa me esiteltiin sitten kontaktinpitoa liikkeessä ja istuessa, istumisia ja maahanmenoja. Sitten loppuun leikittiin sellaisella itse tekemälläni pötkylällä, josta Helka innostui kovasti, vaikka kuvittelin ettei se alkaisi siellä koirajoukon keskellä lainkaan leikkimään. Helka toimi oikeastaan lelulla paremmin siinä tilanteessa kuin mitä makupaloilla. Jotenkin tuntui, että se ei ollut ihan täysillä mukana ennen leikkimisiä, vaan olisi mieluusti nuuskutellut nurmea jne. Testauksen jälkeen tehtiin sitten vielä n. 10 metrin jäljet pellolle. Helka jätti melkein kaikki makupalat syömättä jäljeltä(söi vähän sieltä täältä vain, vaikka namia olikin joka askeleella), mutta en tiedä mitä tuosta nyt sitten pitäisi olla mieltä, kun jälkeä pitkin se kuitenkin nenä alhaalla meni. Viime viikolla ei sitten ollut mitään käytännönkoulutuksia, mutta ensi viikolla ilmeisesti tehdään taas jälkeä ja kokeillaan hakua. 

Eilen tosiaan nämä Miskajasmin K-pennut sitten jo täyttivät puoli vuottakin! Siinäkin suhteessa aika on mennyt todella nopeaan! Eilen kun mittailin taas muutaman viikon tauon jälkeen Helkaa, niin painoa oli nyt 11,8 kg ja korkeutta n. 44,5 cm. Helka on ollut nyt semmoiset kolme viikkoa täysin sisäsiistinä, paitsi nyt sitten kotona on tullut pari vahinkoa sille lempipissamatolle. Turkkikin vaikuttaa minusta jo vähän alkavan pidentymään, vaikkei sitä nyt kyllä vieläkään juuri ole. Talvi kuitenkin tekee tuloaan, niin eiköhän se siitä. 15 kg:n Nutron penturuokasäkki alkaa nyt olla lopuillaan ja sekoitin nyt sitten siihen loppuun puolet aikuisruokaa(Nutroa sekin, mutta lammas&riisiä vaihteeksi) ja totutellaan nyt pikkuhiljaa uuteen ruokaan, vaikkei Helka ole kyllä herkkämahainen tapaus ollutkaan, että sen takia tarvitsisi pikkuhiljaa ruokaan totutella. Eilen käväistiin Helkan puolivuotissynttäreitten kunniaksi kiertämässä hiihtolatupohja ja Helka sai juoksennella vapaana. Kovasti se olikin siitä mielissään ja spurttaili välillä hirmuisella vauhdilla. Totteli kuitenkin mukavasti, tuli luokse kutsuttaessa ja antautui kiinni tienylityksen kohdalla. Osasi myös hyvin pitää edellä mennessään silmällä meitä takaatulevia ja muutamaan kertaan kun vähän piilouduttiin, niin se tuli nopeasti katsomaan, että mihinkä sitä oikein jäätiin.

Ensi viikonloppuna, lauantaina 15.9., on sitten edessä se kovasti odottamani pentunäyttely ja samalla reissulla käydään myös prcd-PRA -geenitestissä, jossa varmistuu sitten jonkin ajan päästä se, onko Helka A- vai B-tyyppiä sen osalta. Helkan Onni-veli lähtee myöskin reissuun mukaan omistajansa kanssa. Tosi mukavaa tavata heitäkin! :) Suomenlapinkoirapentuja on ilmoitettu pentunäyttelyyn 12 kpl. Mukavan paljon ja eipähän tarvitse aivan itsekseen kehässä juosta!
Ensi viikolla on myös match show koululla Kannuksessa, jossa meinattiin vähän käydä harjoittelemassa kehäkäyttäytymistä lauantaita varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti