torstai 9. elokuuta 2007

Helka 22 viikkoa (eli 5 kk ja 1 vrk) & kuulumisia


Helka 22 vko 1 vrk
Helka 22 vko 1 vrk


Helka täytti eilen 5 kuukautta ja tänään täyttyi 22 viikkoa elämää. Mitat tänään 11 kg ja 43 cm. Pikkuisen lisäystä kumpaankin sitten edellisviikon. Toissa-aamuna huomasin, että Helkan viimeinenkin maitohammas ooli irronnut yön aikana. Rivistöjen takaosissa alkaa olla jo hienot uudet täysimittaiset purutyökalut, mutta varsinkin alaleuan rivi on muuten vielä varsin harva. Kaikki neljä uutta kulmuria kasvavat kovaa vauhtia isommiksi. Kovin jäi pieneksi minun himoitsemani maitohammassaldo, enkä saanut talteen kuin kolme hammasta! Niistäkin yksi on aivan muutaman millin mittainen pieni etuhammas ja kaksi sitten takahampaistosta lähtöisin olevaa. Erityisesti kulmahampaita olisi ollut kiva saada talteen, mutta tietenkin ne kaikki irtosivat silleen, etten niiden lähtöä huomannut.


Helka tykkää kovasti leikkiä vedessä ja parina päivänä ollaankin nyt helteitten aikaan käyty rannassa. Vesileluakin se haki muutamaan kertaan ja sellainen puunkuoren riekale on erityisen kiva lelu. Veteen se menee jo itse ihan omatoimisesti kunhan rantaan tullaan. Mukavaa, että se osaa hyödyntää vettä viilentymiskeinona varsinkin näin kuumilla ilmoitta. Kerttukin kyllä viilentyy vedessä ihan mieluusti, mutta se taas tarvitsee sen namihoukutuksen yleensäkin, jotta se ihan omasta halustaa tulee. Paljon molempien olot tuntuvat kyllä viilentyvän uimisen jälkeen ja sitten tykkäisivät vetää hirmuisia spurtteja rannassa!


Viime viikonloppuna käytiin koirien kanssa katselemassa näyttelymeininkiä Kuopion näyttelyssä sunnuntaipäivänä. Katselin puoliksi lapinkoirakehän ja ryhmäkilpailut sekä tavattiin Helkan kasvattajia ja Turre velipuolta. Lapinkoirakehän laidalle osui onneksi mukavasti isojen mainosten varjot, eikä sitten koirienkaan tarvinnut paistua koko aikaa auringossa. Löysin myös Helkalle kivan näyttelyhihnan ja molemmille koirille 5 eurolla todella ison säkillisen koirankeksejä.


Nyt sitten sunnuntaina onkin jo kaupunkilaistuminen edessä minulla ja Helkalla. Muutetaan silloin majamme Kannukseen. Saahan nähdä mitä koirat tästä tuumaa, Helka erityisesti. Helka mahtaakin kaivata Kerttua, mutta toisaalta Kerttu on tottunut olemaan ainoana koirana, joten sitä tuskin niin Helkan lähtö ihmetyttää. Siskoa olen kouluttanut Kertun hierontaan jatkossa, joten Kerttu saa hierontaa onneksi jatkossakin, vaikka minä nyt olen sitä täällä harvemmalti hieromassa. Tietysti yritän mahdollisimman usein tänne kotiin tulla käymään, mutta kun matkaa on kuitenkin sen verran, niin ei välttämättä ihan joka viikonlopuksi tule niin tehtyä. Sivutkin sitten saattavat nyt päivittyä vähnä enemmän viiveellä tämän takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti