keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Hilpan pennut 6vko

6-viikkoissynttäripäivänä pennuilla oli jännä päivä, kun pääsivät ensimmäistä kertaa autoilemaan ja eläinlääkäriin. Autossa kaikki olivat hiiren hiljaa kevythäkissään, jonka sisässä pennut saivat kulkeutua klinikallekin. Tarkastus sujui hyvin ja kaikilla pennuilla sydämet, navat jne. perusjutut ok. Aikamielellä ja Ikitieralla ei vielä ollut kivekset laskeutuneet, joten niistä maininnat, ja Ikitiera sai paperiin maininnan myös erikoisista kulmahampaistaan, jotka olikin huomattu jo ennen tarkastusta. Kulmahampaat ovat sillä lähes kuin kyljellään ja sojottavat vähän liikaa eteen ja sivuille. Mitään haittaa pennulle ei ole näistä kuitenkaan tässä vaiheessa ollut (hampaat eivät ole painaneet huuliin tms.), joten lääkäri oli sitä mieltä, että tilanteessa voi edetä seurantalinjalla ja erityisesti tarkkailla mitä suussa tapahtuu, kunhan hampaat vaihtuvat. Hänkään ei kuulemma ollut koskaan törmännyt moiseen, eikä osannut arvella mitään tulevatko pysyvätkin hampaat virheasentoon. Piti mahdollisena, että tässä voi olla myös kyse jostain häiriöstä pelkkien maitokulmureiden kehityksessä ja mahdollisesti pysyvät hampaat saattavatkin kasvaa normaalisti. Mutta se jää tässä vaiheessa odottelun alle, että mitä hampaiden vaihto tuo tullessaan. Kovasti toivon, että pysyvät tulisivat normaalisti, tai ainakin niin ettei niistä olisi mitään haittaa koiralle itselleen.

Pennut saivat myös mikrosirut niskoihinsa samalla reissulla ja kaikkien oikeastaan piti jonkinlainen älähdys toimenpiteessä päästää. Reippaina kaikki olivat kuitenkin lääkärillä. Kova olisi ollut halu vipeltämään pois kevthäkistä. Kotiin päin tullessa, kun heitettiin apuna ollut sisko kotiinsa matkan varrelle, pennut pääsivät vielä hänen luokseen pikaisesti kyläilemäänkin. Eipä arkaillut porukka sitäkään vierailua. Innoissaan tutkivat uusia paikkoja.

Illasta pennut saivat vieraikseen Tiian ja Jaakon, sekä kaksi uutta koiratuttavuutta: Saivan ja Aatun. Minusta tuntuu etteivät pennut oikein tajunneetkaan, että Saiva on jokin uusi otus talossa ja se jonkin verran välttelikin pentujen läheisyyttä. Innokkaan ystävälliseen Aatu-labbikseen suhtautuivat selkeästi hieman varovaisemmin. Hyvä kun näkivät, että on olemassa muunkinlaisia koiria, kuin näitä lapinkoiria. :D Tiian kanssa koitettiin taas ottaa kuvia ja se olikin melkoisen haastavaa, kun porukka ei millään olisi taas malttanut pysyä aloillaan, joten mitään priimatarkkoja otoksia ei ole tiedossa! :D

Kaukamoinen

Ikitiera

Ihalempi

Aikamieli

Kaukamoinen

Ikitiera

Ihalempi

Aikamieli

Raijalla ja Hilpalla leikit meneillään. Kaukamoinen seurailee vierestä.

Hilpa

Kiitos pikkupuutarhureiden, koristeomenapuun leikkaus on hoidettu ensi kesää varten..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti