maanantai 5. helmikuuta 2018

Hilpan pennut 4vko

Pennut ovat tulleet 4 viikon ikään ja ovat jo varsin liikkuvaisia ja touhukkaita. Koti on nyt valloitettu ja matot vaihtuneet sanomalehtiin. Ja lattiat täynnä erilaisia leluja! Pennut ei enää kodinhoitohuoneeseen tahtoisi mennäkään. Yöksi olen ne kyllä sinne laittanut, niin ei tarvitse miettiä mitä kaikkea olkkarissa keskenään puuhastelevat. Huutoahan siitä kodinhoitohuoneeseen menosta on kyllä seurannut, mutta hetken päästä rauhoittuneet. Yöt onkin vielä menneet ihmeen rauhallisesti. Joskus aamu kuuden jälkeen on saattanut kyllä alkaa jo huutoja ja pentulaatikon reunamalla könyämistä kuulumaan. Hirmuisella tarmolla sieltä sitten aina pois tulevatkin herättyäni.

Kolmesti päivään ovat nyt saaneet kiinteää evästä (penturuoka-jauheliha-vastikemössöä). Pojat syövät hyvin ja erityisesti Ikitiera on ollut innokas syömään kiinteää. Se onkin nyt kirinyt muita poikia painossa kiinni paljon ja tyttönen on jäänyt nyt katraan pienimmäksi. Ihalempille ruoka on maistunut vähän nihkeämmin. Varsinkin aluksi tuntui ettei maistu oikein millään. Nyt se syö välillä paremmin ja välillä vähemmälti. Pääosin aina vähän haahuilua se sen syönti, että syö vähän, sitten saattaa touhuta muuta, taas syö vähän, touhuaa ja sitä rataa. Hilpa imettää pentuja vielä useamman kerran päivään, mutta selkeästi on jo vähän harventanut syöttöjä. Madotukset hoidettiin myöskin 4 viikon kunniaksi ja tällä kertaa osa jopa söi Canex-tahnaa ihan mielellään.

Vierailijoita pennuilla on käynyt paljon ja Oili ja Raija ottavat osaa kasvatukseen. Oili opettaa ettei tarvitse aina tulla lähelle ja Raija taas on ollut kiva hoitotäti, joka vähän leikittää ja putsaakin pentuja.

Kaukamoinen
Kaukamoinen


Ikitiera
Ikitiera

Ihalempi
Ihalempi

Aikamieli

Aikamieli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti