lauantai 7. toukokuuta 2016

Polvijärven ryhmänäyttely 17.4.

Seuraavana sunnuntaina luonnetestistä suunnattiin Polvijärvelle näyttelyyn Raijan kanssa ja mukaan lähtivät myös Maiju ja Hilda. Tuomarina näyttelyssä Mari Lackman ja lapinkoiria olikin ilmoitettu kehään aika huisi määrä. Molemmat tytöt esiintyivät mallikelpoisesti ja Hildakin nätisti ensikertaa Maijun kanssa.

Hildan arvostelu:

"14kk oikeapiirteinen, kevyt pää. Pyöreähköt silmät. Tilava runko. Eturinta saa täyttyä. Kyynärpäät seistessä rungon alla. Hyvät takakulmaukset. Täysin pentuturkissa. Hyvä häntä. Liikkuu hyvällä taka-askeleella, löysästi edestä. Käytös: käsiteltävissä."
JUN EH

Raijan arvostelu:

"2v 10kk. Erittäin hyvä tyyppi. Kapeapiirteinen pää. Hyvät korvat. Hyvä rintakehän pituus. Pitkähkö lanne. Hyväasentoiset raajat, joissa tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu riittävällä askelpituudella sivusta, kapeasti edestä. Käytös: käsiteltävissä."
AVO EH

kuva: Maiju Parviainen

kuva: Maiju Parviainen


Miskajasmin kasvatteja oli paikalla Hilda mukaanlukien 4kpl, joten olin ilmoittanut kasvattajaryhmänkin. Uroksissa Osku (M. Tupasvilla) sai tuloksen NUO EH3, Ruusa (M. Ruustiina) VAL ERI2 SA ja Senja (M. Talventähti) korjasi koko lapinkoirien potin VAL ERI1 SA PN1 ROP, joten Hildan JUN EH -tulos lisänä saimme ryhmälle luvan esiintyä.

Ryhmän tuloksena KASV1 KP ROP-kasvattaja, arvostelulla:

"Tasokas ryhmä 1u + 3n. 2 ERI, 2 EH. Koirilla iän mukaiset kehitysvaiheet. Riittävät sukupuolileimat. Rotutyypilliset ilmeet, rakenteet, liikkeet ja karvapeitteet. Ryhmän kruunaa kaksi valionarttua."

Jäätiin vielä ryhmäkehiinkin, kun päivä oli jo muutenkin pitkällä ja Senjaakin oli kiva jäädä kannustamaan jatkokilpailuihin. Kasvattajaryhmiä ei sitten paljon ollutkaan ryhmäkehiin asti selviytynyt tai jäänyt paikalle ja meidän ryhmä mukaan lukien esitettiin kolme ryhmää.

Taidettiinpa olla kaikki aikalailla yhtä äimänä, kun lopulta Miskajasmin ryhmä ykköspaikalle kuulutettiin - tuloksena siis myös BIS-kasvattaja! Olin kyllä tyytyväinen koko ryhmään esiintymissuoritukseen sisähallissa, nuoretkin koirat Hilda ja Osku esiintyivät kuin vanhat tekijät sisähallissa. :)

Että olipas kerrassaan hieno päivä!

Ryhmäkilpailusta. Ruusa, Senja, Osku ja Hilda. kuva: Meiju Ronkainen

BIS-kasvattajaryhmä. kuva: Meiju Ronkainen

Näyttelyn jälkeen otettiin vielä yhteisposeeraus meidän ryhmästä. Osku, Senja, Ruusa ja Hilda.


Näyttelyn jälkeen otettiin yhteiskuvia myös kolmesta sisarpuolesta, joilla kaikilla sama isä Luca (Staalon Åregano). Kaikki ovat siis eri yhdistelmistä ja onhan niissä eri näköä ja kokoeroa, mutta hauskasti merkkien värisävyt kaikilla samantyyppiset. :) Ja niin hyvin ja rennosti tuli tyttötrio keskenään toimeen, ei mitään rätinöitä eli luonteet ovat kaikilla yhtälailla tasaisen hyvää. :)

Senja (Miskajasmin Talventähti), Alma (Ahulin Xankaritar) ja Raija (Jehnajan Tusina).

Senja, Alma ja Raija.


Raijan emokin oli samaisessa näyttelyssä esiintymässä. On siinä tyttäressään kyllä niin paljon samoja piirteitä. :)

Raijan emo Jehnajan Neilikka eli Nasta.

1 kommentti: