keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Makkaramaastoissa Lammasahossa

Viime sunnuntaina 9.10. kokeiltiin jotain uutta tyttöjen kanssa. :D Oltiin nimittäin mukana Savon Seudun Vinttikoiraharrastajien järjestämissä Makkaramaastoissa Nilsiän Lammasahossa. Kilpailun tarkoituksena oli koiran siis juosta noin 300 metrin matka vieheen perässä. Hihnanpäille kuului osallistumishintaan mahdollisuus paistella makkaraa nuotiolla ja juoda lämmintä. :)

Helka lähti hiukan aluksi vieheen perään, mutta sanoi sitten kuitenkin ettei voisi vähempää kiinnostaa ja juokse vaan kuule itse tuon likaisen muovipussin perässä! Yritin sitä kovasti tsempata juoksemaan, mutta taisinpa olla minä enempi vieheestä kiinnostunut kuin se. ;D

Video Helkan "juoksusta" täällä.

Oili innostui tästä touhusta ja lähti heti vieheen startatessa perään. Koko matka mentiin keskittyneesti juosten ja Oilin mielestä lysti loppui aivan liian äkisti. :D Viehe kun pysähtyi niin Oili oli ihan kierroksilla ja pyöri vaan ympäriinsä viehettä silmillään etsien. Koitin kutsua sitä ja heiluttelin viehettä jne., mutta se vain juoksi ja etsi. Intoutui jopa juoksemaan vähän matkaa läheisellä tiellä ajanutta autoa kohden, mutta taisi sitten kuitenkin onneksi tajuta mikä se oli. :P Tuntui ettei siihen saanut hetkeen mitään kontaktia. Vietiin siinä sitten viehettä takaisin ja Oilikin vihdoin rauhoittui ja tuli luokse namia hakemaan. Juoksun jälkeen kun katseltiin vielä muitten suorituksia, Oili terhakoitui aina kun joku juoksi radalla ja taisipa muutaman kerran kuulua, että urk urk minäkin tahdon!

Video Oilin juoksusta täällä!

Kerttu oli matkassa mukana ja kannusti oikein kiitettävästi muita haukullaan! Kovasti olisi mummon tehnyt myös mieli juoksemaan. :D

Oili sijoittui isojen aikuisten(muut kuin vinttikoirat) luokassa sijalle 5./11 eli aika hyvin! :) Helka oli arvatenkin keskeytyksellään luokan jumbosijalla. ;)

Tässä vielä isojen koirien sarjasta tulokset, jotta saa vähän käsitystä millaisessa seurassa siellä juostiin. :)

Isot aikuiset:

1. espanjanvesikoira Ursula 97 p.
2. belgian pk terveuren FigO 96 p.
3. tanskandoggi Tyyne 94 p.
4. rhodesiankoira Kamu 90 p.
5. suomenlapinkoira Oili 88 p.
6. walesinspringerspanieli Sira 88 p.
7. rhodesiankoira Arttu 88 p.
8. espanjanvesikoira Alma 87 p.
9. rhodesiankoira Urho 83 p.
10. suomenlapinkoira Niila 83 p.

11. suomenlapinkoira Helka 0 p.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti