torstai 16. huhtikuuta 2009

Nonih, se on juoksu nyt.


No nyt se sitten alkoi tänään.


Aamulla tarkastin peräpään - ei mitään. Sitten lähdettiin käytännöntunnille hallille ja aloiteltiin tokoiluilla. Ensiks treenittiin paikkamakuun aloituksia ja lopetuksia: rivakkaa maahanmenoa ja näpsäkkää istumaannousua. Ei mitään ihmeitä niissä, meni ihan hyvin. Sitten tehtiin pari liikkeestä maahanmenoa. Ne oli ihan kivoja, paitsi että maasta istumaan nousut oli nyt ihan mahdottoman hankalia jostain syystä. Sitten hinkattiin vielä erikseen nopeita maahanmenoja nami- ja lelupalkoilla.


Seuraavaksi otettiin pari kierrosta pisteillä tunnari, ruutu ja hyppy. Hypyt meni ihan jees ja viimeisillä kerroilla oli vauhtia ja intoakin jo enemmän kuin alkuun. Tunnarin eka kierros meni hyvin ja Helka etsi yhden piilotetun, hajustetun palikan hyvin huoneesta. Tokalla tunnarikierroksella se ei oikein enää halunnut tehdä mitään ja se meni vähän plörinäksi. Ruutuun menot eivät olleet kovinkaan vauhtia ja intoa sisältäviä.. Ekalla kierroksella ruudussa oli palkkana kissanleluhiiri, jolla leikittiin ruudussa vielä ihan kohtuullisen innokkaasti. Toisella kierroksella palkkana veriletut, mutta ei nekään saaneet neitiin oikein liikettä. Oli todella epävarma, että saiko ruutuun nyt mennä vai ei ja käskyjä ym. joutui käyttämään useita.


Tokottamisen jälkeen agilityä. Aloitettiin parilla simppelillä takaaleikkausharjoituksella. Hiiri ei siinä kiinnostanut lainkaan eikä ollut muutenkaan innostuneen oloinen. Lettua lennättämällä esteen taa sain Helkan sitten ylittämään hypyn ja harjoitteet saatiin tehdyksi. Lyhkäinen rata sisälsi hyppyjä ja putkea sekä yhden takaaleikkauksen. Helka lähti jo heti alkuun hyyyyvin tahmeasti ja sitä sai kannustaa ja houkutella paljon. Ei sitä kiinnostanut meno selvästi pätkän vertaa. Radan jälkeen se kyöhnäsi minussa poikkeuksellisen paljon ja kerjäsi rapsutuksia. Aattelin jo, että mistäs nyt tuulee.. Nooh lähdettiin siinä sitten yrittämään vielä viimeistä rataa, mutta eipä päästy kuin hypyn, keppien ja putken verran suunnilleen eteenpäin, kun Helka päätti että hän ei enää tee ja hän haluaa pois. Oli sitten jo menossa kohti meidän "leiriytymispaikkaa" hallin reunalla. Sain sitten kuitenkin houkuteltua sen vielä radalle ja yritettiin jatkaa. Sitten Helka lähti taas pois ja meni penkin alle makaamaan. Ei meinannut tulla sieltä minkäänlaisilla houkutuksillakaan pois. o_O Sain sen lopulta vielä mukaan ja käytiin tekemässä radalta hyvin väkinäisesti putki. Sitten mentiin pois. Kyllä jo mietitytti kovasti, että mikä ihme sillä nyt oikein on, kun tuolleen käyttäytyy.. Tuli siinä sitten mieleen kurkata Helkan takamusta ja bingo, sieltähän löytyikin pari kuivanutta veritippaa. Syy outoiluille löytyi siis. Ystävämme juoksuhan se siellä taas, n. 4,5kk:n juoksuvälillä tällä kertaa. Lopun aikaa Helka makoili tiiviisti penkin alla kovin apean näköisenä.


Iltapäivän käytännölle en sitä sitten ottanut, kun toisella ei selvästikään ollut kovin hyvä olo. Sillä on varmasti jotain juoksun alkupäivien kipuja, koska illankin se on viettäny makoillen ja onhan tällaista ollu havaittavissa aiemminkin.


Mutta juoksuilua nyt sitten tiedossa jokusen viikkoa eteenpäin ja erittäin innolla odotamme tottakai erityisesti tärppipäiviä parin viikon päästä.. Mahtaa pojat olla mökissä intona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti