sunnuntai 6. tammikuuta 2008

Tammikuun alun touhuja


Nyt viimeisen viikon ajan on tapahtunut kerrankin jotain mainittavaa. Ollaan oltu edelleen täällä Siilinjärvellä joululomailemassa ja kylläpä vaan on aika mennyt nopsaan. Sai jopa vihdoin ahkeroitua uuden ulkoasun kotisivuille ja tänne blogiinkin, kuten saattaa huomata. Olen melko tyytyväinen väreihin ja muuhun - kerrankin! Seuraavaa vaihdosta saattaakin sitten taas saada odotella, mutta mitä sitä turhan tiheäänkään vaihtelemaan ulkonäköä.. ^^


Torstaina, 3.1., käytiin Riian ja Justiinan(Fihtolas Justiina) kanssa lenkkeilemässä Siilinjärvellä Honkamäen maastossa. Helka ja Justiina kun olivat molemmat juoksuillaan, niin päätettiin sitten käydä tällainen vähän yksityisempi lenkki. Mukavassa pakkassäässä saatiin käpöstellä ja aika tarkalleen kaksi tuntia kävellessä vierähti. Helka ja Justiina saivat juoksennella vapaana lähes koko lenkin ajan ja hienosti pysyivät molemmat lähellä. Kerttukin oli toki mukana, mutta se sai olla hihnassa, sillä olisi mahtanut huokutella nuorempia tyttöjä mukaansa pidemmille retkille muuten. ;) Kertulla aina tuota menojalkaa vähän kutkuttaisi.


Eilen lauantaina, 5.1., reissattiin sitten Kajaanissa näytelmissä ja Helka sai Paula Rekirannalta hienosti EH:n! Arvostelukin on oikein kivaa luettavaa, eikä sisällä suurempia moitteita: "Pienehkö. Narttu, jolla oikeat rungon mittasuhteet. Hyvä pään malli. Hieman kookkaat korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Tasapainoiset kulmaukset. Kokoon sopiva luusto. Liikkuu hyvin, mutta hieman lyhyellä askeleella takaa."  Näyttelypaikalla oli todella ahdasta ja meluisaa ja vähän Helkaa alkuun jännitti kulkea tungoksessa, mutta nätisti ja rauhallisesti se kuitenkin käyttäytyi. Kehää odotellessa se makoili tuolin alla rennosti ja kehässä esiintyi oikein mallikkaasti. Malttoi hyvin seistä, ravasi kivasti ja antoi tuomarin tutkia. Tuomari olikin tosi mukavan oloinen. Paljon oli suomenlapinkoiria esillä ja junnunartuissakin kisasi yhteensä 12 koiraa. Katseltiin siinä Helkan kehän jälkeen sitten rotutovereitten arvostelut loppuun ja lopuksi kierreltiin myyntikojut. Mukaan tarttui koirille lehmänkorvat ja pesäpallopuruluita, jotka olivat oikein mieluisia arvatenkin. Illalla näyttelyn jälkeen käytiin vielä lenkkeilemässä kaverini Sirjan ja hänen Ransu-lapinkoiransa(Hiekkaniemen Utelias) kanssa.


Tänään heitettiin sitten 2,5 tunnin lenkki Kertun ja Helkan sekä kaverini Millan ja Wagner-koiruuden kanssa. Pikkuisen kirpsakka pakkanen kipristeli naamaa, sormia ja varpaita, mutta olipa kiva lenkkeillä aurinkoisessa pakkassäässä. Helkakin jaksoi hyvin mukana. Lenkin jälkeen sitä kyllä uuvuttikin. Illalla käväisi vielä Satu Lilli-cockerin(Merazure Grand Tan) kanssa kylässä ja jonkinmoinen lenkkikin käytiin vielä heittämässä. Taisi päivän lenkki tuntua Helkan tassuissa, kun oli puolimatkassa jo ihan halukas kääntymään takaisin. ;)


Huomenna suunnataan aamulla taas takaisin Kannukseen ja parin päivän päästä Helkalle tulee 10kk täyteen. Parin viikon päästä tullaan sitten kotiin Siilinjärvelle taas, kun on jalostuspäivät ja jalostuspävänäyttely Kuopiossa. Sitten taas kehään Helkan kanssa ja eikähän Kerttukin pääse mukaan turistiksi. Saahan nähdä millaiset pakkaset näyttelypäiväksi taas mahtaa tulla. Yleensä aina kun on pakkasessa siellä saatu kipristellä. ;)


Loppuun vielä tämänpäiväinen seisomakuva Helkasta:
Helka lähes 10kk(43vko 3vrk)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti