maanantai 30. huhtikuuta 2007

Kerttu ja riiviö, joka tunkeutui taloon 27.4.Perjantaina 27. päivä käytiin hakemassa Maavedeltä Miskajasmin kennelistä kotiin 7-viikkoinen suomenlapinkoiranarttu Helka. Odotus oli pitkä ja välillä tuskainen, mutta siitä selvittiin suht täysjärkisenä. ;)


Automatka kotiin(n. 1,5h) meni ihan hyvin. Alkuun Helka hieman itki, mutta loppu matka sujui sitten mukavammin ja se jopa nukkui välillä. Pahoinvointiakaan ei onneksi ollut. Kotona Helka lähti heti reippaasti tutkimaan paikkoja niin ulkona kuin sisällä. Sisällä ehdittiin vähän aikaa vielä leikkiäkin ja sitten tuli uni. Nukkumaanmennessä Helka alkuun järkyttyi kovasti, kun Kerttu ei tullutkaan nukkumaan hänen kanssaan samaan huoneeseen. Se nosti mekkalan, mutta rauhoittui sitten nukkumaan. Yöllä se heräsi muutaman tunnin välein ja piippasi hiljaa muutaman kerran, mutta muuten meni hyvin.


Nyt ollaan ulkoiltu päivisin melko paljon, kun kovasti Helka tykkää ulkoilmasta. Unten mailla pieni on tietenkin vielä paljon, mutta hereillä ollessaan on hyvin eläväinen. Oikein mainiosti on kotiutunut. Leluista tykkää kovin paljon ja Kertun puruluut kiinnostavat kovasti. Harmi vaan puruluista ei vielä tahdo saada mitään irti, mutta kaikki aikanaan. ;)


Kertun kanssa tulevat juttuun oikein kivasti. Alkuun Kerttu ei tuntunut oikein huomaavankaan uutta tulokasta, mutta nyt se on alkanut kiinnostaa enempi. Pihalla kulkevat peräkanaa ja Kerttu esittelee myyrästysmaitaan Helkalle. Kertun mielenkiinto tahtoo kyllä ulkonaollessa olla siellä perunamaalla myyränkolojen äärellä. Helka ihmettelee touhua vieressä. Helkakin osaa kunnioittaa Kerttua, eikä ole koko aikaa sitä härkkimässä. Mitään ongelmia ei koiruuksien välillä ole vielä ollut, eikä toivonmukaan pahemmin tule olemaankaan. Hyvältä näyttää tämä alkava yhteiselo. :)


Kertun kanssa ollaan nyt tokohommia muisteltu aika vähäisesti. Jotenkin aika on vaan mennyt kuin siivillä viime aikoina. Toisten koirien ohittamisen suhteen ollaan menty todella paljon eteenpäin - kiitos kilppari-vesipistoolin. Kerttu on alkanut mainiosti ottamaan kontaktia ohitustilanteissa eikä riuhdo vastaantulijoiden luo. Monien pahojen räyhätuttujen ohi ollaan päästy nyt ihan hiljaa. Ihanaa! :) Itse kävin tässä huhtikuun aikana pääsykokeissa Kannuksessa ja Peltosalmella. Saahan nähdä tärppääkö jompaan kumpaan. Tämä varmistuu kesäkuun puolenvälin tienoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti