sunnuntai 26. marraskuuta 2006

Kuopiossa yhteislenkillä ja tokoharkoissa


Klo 13 startattiin viiden innokkaan lenkkeilijän ja neljän koiran(Kerttu, toinen suomenlapinkoira, villakoira ja englanninspringerspanieli) voimin Puijontornin juurelta yhteislenkille. Sää oli vähän sateinen ollut aamulla, mutta onneksi saatiin lenkki käveltyä ihan kuivissa merkeissä eikä silloin pisaroinut. Kovin usvaista oli kyllä Puijolla.


Yheislenkin jälkeen odoteltiin lappalaisten tokoharkkoja vielä tunnin verran ja käytiin odotellessa lenkkeilemässä muita Puijon lenkkipolkuja pitkin ja kiivettiin hyppyrimäkien juurelta lähteviä portaita ylös mäelle. Huh, minulla ainakin otti kyllä koville se nousu, Kerttu ei vaikuttanut väsyvän.


Vähän jälkeen kolmen tultiin sitten treenipaikalle ja katseltiin neljään asti pentujen & aloittevien -ryhmän harjoittelua, kunnes omat harjoitukset alkoivat. Alkuun otettiin hyppyä ja se meni ihmeellisen hyvin! Kerttu oli vierelläni perusasennossa ja kun annoin hyppykäskyn, se loikkasi heti esteen yli ja jäi  esteen taakse seisomaan. Pitää vaan alkaa nyt palkkaamaan enemmän vasemmalle puolelle ystettä sen hyvättyä, kun Kerttu jää aika paljon oikeaan reunaan. Seuraavaksi tehtiin liikkeestä seisomista ja yllätyksekseni Kerttu pysähtyi hienosti käsimerkin ja käskyn avulla paikoilleen vaikka tuo onkin tuottanut sille niin vaikeuksia! :) Nyt sitten jatketaan lisää sen harjoittelua ja alan pikkuhiljaa häivyttämään käsimerkkiä pienemmäksi ja pois. Liikkeestä seivomisen jälkeen paikallamaattiin kaksi kertaa. Eka kerta meni hyvin ja sain tehtyä onnistuneen palkkauksen, mutta toisella kerralla se nousi seisomaan aivan muutamaa sekuntia ennen kuin palattiin koirien luo! Voi vitsi! Käskin sitten vielä sen maahan ja vapautin, mutta palkkaa ei tällä kertaa tullut. Harjoitusten lopuksi oli vielä luoksepäästävyysharjoitus, mutta siinä ei mitään ongelmia ole.


Nyt sitten olikin viimeiset tokotreenit tänä vuonna, ensi keväänä sitten taas jatkuu. Talven aikana jatketaan kyllä treenejä itsenäisesti ja koitan saada ongelmakohtia hiottua. Muuten ei mitään ihmeempiä kuulumisia tällä hetkellä. Lumet lähti lopullisesti tänään ja uusia lumia kovasti odotellaan. On niin kovin pimeääkin taas, kun ei lunta ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti