sunnuntai 29. lokakuuta 2006

Harjoittelua ja kuulumisia


Kuopiossa Snellmanian parkkipaikalla käytiin Kertun kanssa tänään tokoilemassa. Sää oli vähän kylmähkö(tuota koiruutta se kyllä tuskin haittasi ;) ), mutta ihan kivasti meni. Alkuverryttelyiksi tehtiin vähän motivointiharjoituksia ringissä sekä ohjaajille kävelyharjoituksia ilman koiraa seuraamista ajatellen ja sen jälkeen harjoiteltiin seuraamisen käännöksiä. Käännöksiä ei olla Kertun kanssa montaakaan kertaa aiemmin harjoiteltu, mutta käännökset oikealle sujuivat oikein hyvin ja Kerttu pysyi mukana kontaktin kera. Vasemmalle kääntymiset olivat sitten taas vaikeita. Kerttu edisti ja en itse meinannut saada sitä kääntymään ja meinasin ihan väkisin kävellä sen päälle.. Myös täyskäännöstä kokeiltiin, mutta ennen kuin sitä aletaan enemmän työstämään, niin minun itseni pitää kyllä opetella kävelemään se askelkuvio ilman koiraa.. ;) Loppuun otettiin paikallamakuu- ja luoksepäästävyysharjoitukset. Paikallamakuussa ei kehumista: ekalla kerralla nousi vähän väliä ylös ja minä ramppasin palauttelemassa sitä maahan(palkkaa ei tietenkään tämmöisestä suorituksesta tippunut) ja tokalla kerralla, joka oli melko lyhyt, se kuitenkin pysyi hyvin maassa ja sain sen palkattua onnistuneesti. Luoksepäästävyydessä ei ongelmia.


Ensilumi satoi noin viikko sitten ja vähän sateisen viikon jälkeen viikonlopuksi saatiin sitten jo lunta ja pakkasta. Kerttu vaikuttaa olevan mielissään kun on lunta ja pakkasta. Onnellisen näköisenä se tuolla ulkona aina makoilee "lapinkoirankiepillä". Mutta mikäpäs siinä, kun on kunnon turkki! :) Se näyttääkin sulattavan altaan aina kaiken lumen ja unien jälkeen kiepiltä noustessa sen makuupaikan kohdalla on aina ihan sula alue. ;)


Mitään ihmeempiä ei ole nyt tiedossa. Odotellaan kunnon talven tuloa, lenkkeillään ja ainakin vielä marraskuun ajan käydään Kuopiossa tokoilemassa. Kovasti toivottaisiin, että myös mätsäriinkin päästäisiin vielä tämän vuoden puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti