tiistai 3. elokuuta 2021

Synttäreitä, terveyspuolta ja muuta tapahtunutta

Blogipäivitykset näköjään jatkavat edelleen sitä tuttua pari kertaa vuoteen tahtia. 😅 Muutamia poimintoja vierähtäneen ajan varrelta:

Helka täytti maaliskuulla jo 14 vuotta. Terveys on ollut vielä hyvällä tolalla ja mieli virkeä, mutta kuulo aika olematonta jo. Pihalla joutuu nykyisin pitämään silmällä vähän sen suhteen, että jos unohtuu tutkiskelemaan puskia tai kömpii aitan alle, niin kutsuja ei enää ihan niin vain korviin kuulu. Nyt kesällä Helkalla on ollut selässä jumia ja samaan syssyyn sen kanssa iski nieluun tulehduskin, joten tarvittiin pari käyntiä lääkärillä sekä kipulääke- ja antibioottikuurit. Selkäjumeja on nyt hoidettu fyssarilla ja muutoin Helkan olo on normalisoitunut.


Helka 14v.


Oililla todettiin maaliskuulla maksan seudun ultrassa sakkaa/limaa sappirakossa (maksa näytti normaalille) ja laajempien maksa-arvojen kanssa yhdessä diagnosoitiin sappirakon mukoseele. Tammikuun alusta lähtien Oililla on ollut käytössä maksan toimintaa tukeva lisäravinne Liveron ja mukoseelen hoitoon lisäksi tuli vielä lääke Ursochol. Kesäkuulla sappirakon tilanne kontrolloitiin taas ultralla ja otettiin verinäyte maksa- ja haima-arvoista. Sakkamuodostuma oli nyt hävinnyt sappirakosta ja maksa-arvot olivat tulleet hienosti alaspäin vuoden alun arvoihin verraten. Lääkitys vaikuttaa siis toimivan. Haima-arvot olivat ihan ok. Oilin vointi on ollut lääkityksen aloitettua aikalailla ennallaan, tai en ainakaan ulkoisesti ole huomannut siinä ihmeempiä muutoksia. Nyt kesällä helteet ovat kyllä tuntuneet vaikuttavan Oiliin aiempia vuosia enemmän ja on vaikuttanut normaalia väsyneemmälle ajoittain. Helteiset viikot otettiin aika rauhallisesti ja kovasti on viihtynyt takapihalla maapoteroissaan jne. Nyt sää on taas hieman viilentynyt, niin virkeystaso ja jaksaminen on taas ollut selvästi parempi.




Raija täytti toukokuulla 8 vuotta ja se on ihan koira parhaassa iässä. Hildalla ja Lempillä menee myös hyvin. Lempi kävi silmätarkastuksessa 1.4. ja silmät tarkastettiin toistamiseen terveiksi, ja sen pennutushaaveita päästiin myös miettimään todenteolla eteenpäin. Raijan kanssa osallistuttiin vähän ex tempore pitkästä aikaa match show'hun Kuopiossa 27.7. ja niin innolla ja hienosti Raija vetikin ensimmäisen osallistumisensa veteraaniluokassa tuloksella punaisten 2. (8 osallistujaa). Touko-kesäkuulla tehtiin Oilin, Raijan ja Lempin kanssa innokkaasti nose work -treenejä kotosalla verkkokurssin innostamina, mutta nyt on vierähtänytkin piakkoin jo pari kuukautta taukoa näistä nenähommista. Kesäkuumuus taisi viedä emännästä mehut. 😅 Koirat ovat kyllä olleet valtavalla innolla tässä harrasteessa mukana ja saatiin hienoa edistymistä muutamissa viikoissa aikaan.





Lempin kuvat napannut Heli Leskinen, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti