tiistai 28. kesäkuuta 2011

Kerttu ja Kertun hammashommat


Tänään näytetään siis tältä. Jos aloitetaan tarina kauempaa, niin kuten jossakin edeltävässä kirjoituksessa mainitsinkin, niin lekurireissuhan se Kertun kanssa tehtiin posken ja ikenen turvotuksen, sekä mätäpahkuran takia. Tämä lääkäri totesi heti olevan kyseessä hammasjuuritulehduksen. Antibioottia jatkettiin ja saatiin hampaanpoistoaika viikon päähän. Ohjeena oli kuitenkin, että jos turvotus ja muut oireet häviävät viikon sisään, voi ajan perua edellisenä päivänä. Kuitenkin vielä leikkausta edeltävänäkin päivänä ikenen yläpuoli ja poski oli jonkin verran turvoksissa ja ien itsekin vähän tulehtuneen värinen, eikä normaali. Ja se mädän ulostulopahkura oli paikallaan edelleen, vaikka siitä viikon mittaan vähän mätää tulikin ulos.

Kertun hammas ennen hampaanpoistoa samana päivänä.
Noh, hammas otettiin sitten pois ja leikkaus oli mennyt hyvin ja ongelmitta. Kerttu ei vaikuttanut kipuisalle samana iltanakaan ja ruoka maistui jo heti kun oli saanut pahimmat unetukset nukuttua pois. Kipulääkettä syötin kolme päivää varmuuden vuoksi, kun Kerttu ei yleensä herkästi kipuaan näytä. Tänään poistosta on kulunut jo viikko ja antibioottikuuri loppuu huomenna aamulla. Ien on parantunut hyvin.

Hammasrivin kolonen tältä päivää.
(kolo siis yläleuassa, poistettu hammas oli ensimmäinen poskihammas)
 


Syy siihen, miksi Kerttu sitten eilen pöntön päähänsä oli se, että sen hampaanpoiston yhteydessä oli molemmista tassuista ajeltu karvaa vissiinkin tipan vuoksi, niin Kerttu oli sitten nuoleskellut varsinkin toisesta jalasta sen karvattoman kohdan ihan punaiseksi ja tahmeaksi. Kertulla on niin paljon karvaakin, että sitten Kertun makoillessa ne peittyvät karvann sisään ja varmasti ovat hautuneet siellä kosteina. Pidettiin sitten yhden päivän ja yön ajan aukileikattuja sukkia sen jaloissa ja tuntuikin auttavan, että se tulehtunut kohta vähän kuivahtikin jo ja parantui, mutta sitten tuli kuitenkin se ongelma, että sukat aina välillä ja varsinkin yöllä valuivat pois ja Kerttu oli taas innokkaana sitten nuollut niitä. Noh, nyt on sitten pönttö päässä ja luulisi näitten nyt paranevan muutamassa päivässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti