torstai 14. elokuuta 2008

Käytännöntunnilla


Tänään käytännöntunnilla koulussa aloiteltiin näyttämällä opettajille mitä oltiin kesän aikana saatu aikaan. Helkan kanssa pari lyhyttä seuraamispätkää, eteentuloja ja liikkeestä maahanmenemisiä. Seuraamispätkissä se oli innolla mukana, paikka pysyi hyvänä jne. Ei moittimista. Eteentuloissa tein harjoituksia vähän eri matkoilta ja yhden kerran Helka taisi kovasti kuvitella tekevänsä kaukoja, kun napsahti pariin otteeseen mahaan. :D Istutin sen uudelleen ja saatiin eteentulo tehdyksi, vaikkakin minusta Helka vaikuttikin tullessaan vähän hölmistyneeltä siitä, ettei nyt tehtykään sitä mitä se kuvitteli.. ;) Maahanmenoja loppuun niin, että kävelin vaan koira mukana ei-käskynalla ja sanoin "maahan"-käskyn. Jokainen kerta meni nappiin ja toiminta oli nopeaa. Maahanmeno onkin kyllä oikein Helkan lemppari. :) Seuraamispätkät näytti kuulemma sen verran hyvälle, että voitaisiin alkaa vähän pidentämään.


Kun kaikki olivat taitonsa näyttäneet, lähdettiin maastoon. Tehtiin jäljet ja esineruututreeniä. Helkalle tein 60 askeleen jäljen ja vanhemtumista ennen sen ajamista ehti tapahtua puolisen tuntia. Ensiksi Helka oli jäljen alussa vähän kysymysmerkkinä, mutta sitten muistui mieleen että mikä juttu tämä oli. Loppu meni hyvin ja joka askeleelta taisi tulla veriplätyt syödyksi. Itselläni parannettaavaa hihnankäytössä jäljellä, vaan kai sitä joskus vielä oppii.. ^^ Helka käyttää nenäänsä kuulemma todella hyvin ja sehän sille aina on mieleistä ollutkin.


Jäljen jälkeen esineruututreeniä, joka ei meidän osalta kyllä ollut kovinkaan hohdokasta. Helkalla oli alkuun taas vaikeuksiapäästä jutun juoneen mukaan kun heitin etsittävää hanskaa hihnanmitan päähän ja piti heittää vielä uusiksi ennen kuin sain sen tuomaan. Toisella kerralla heitin vähän kauemmas ja koira lähti innolla hakemaan, nappasi hanskan suuhunsa ja lähti tulemaan kohti --> vaan mitä tekee ohjaaja --> päättää lähteä suorituksen vauhdittamiseksi hieman juoksemaan taaksepäin ja kompastuu takanaolleeseen putkikasaan!! Helka tietenkin säikähti ja pudotti hanskan sammalikkoon. Kun sain kömmittyä putkikasasta ylös se mielisteli kummissaan. Tehtiin loppuun sitten vielä yksi onnistunut hanskantuonti hihnanmitan päästä, mutta siihen ei saanut enää sitä ripeyttä mitä oli tuossa minun tyrimässäni. Pitää vaan yrittää tehdä tuota enempi. Jokseenkin hankalaa tuntuu olevan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti